Krásné podzimní výlety v okolí Prahy
Lesy v okolí Řevnic a Tetína. Foto: unsplashed

Krásné podzimní výlety v okolí Prahy

11. 10. 2019

Podzim - nejbarevnější období v roce je tu. Vydejte se do přírody nasát podzimní atmosféru a dobít energii před dlouhou zimou. Na krásné výlety je možné vyrazit i v okolí Prahy.

Do Tetína - za historií do jedné z nejstarších českých vesnic
Vydejte se na romantickou procházku do Tetína - jedné z nejstarších obcí v České republice. Jeho počátky jsou spojovány s Krokovou dcerou Tetou. V místech dnešní obce prý stávalo Tetínské hradiště, které bylo součástí soustavy hradišť obklopujíící přemyslovský stát ve středních Čechách. Toto místo je bylo archeology prohlášeno za jedno z nejstarších slovanských pohřebišť v Čechách.

Podzimní atmosféru nasajete díky výhledům z nedaleké zříceniny hradu Tetín, která leží na skále nad řekou Berounkou. Zřícenina je opředena řadou pověstí a bohatou historií. S Tetínem je spojována například pověst o vraždě kněžny Ludmily.

Pokud jste fanoušky romantických scénerií, potěší vás překrásný výhled na údolí řeky Berounky nebo na vápencové skály.

Z Tetína do Řevnic
Z Tetína se dá před Tetínské skály a národní park Koda dojít až do Řevnic. Jedná o náročnější trasu, měří asi 17 kilometrů, určitě se vyplatí ji absolvovat - po cestě narazíte na celou řadu zajímavých přírodních úkazů a krásných výhledů.
V Řevnicích se můžete odměnit například v kavárně Modrý domeček nebo v restauraci Corso, která se nachází v nejstarším domě v Řevnicích. Vaří si tu i své pivo.

Co ještě podniknout v okolí Řevnic
Brdské lesy v okolí Řevnic hrají všemi barvami. Na další výlet se můžete vydat například naučnou stezkou ducha rytíře Fabiána, který zábavnou a hravou formou seznámí s řevnickou historií a zajímavými přírodními úkazy v okolí města. Přivede vás například k lesnímu jezírku Pišťák s bývalým lomem, kde se těžil řevnický křemenec. Dále projdete přes mokřady, kde hnízdí velké množství vodních ptáků až k unikátnímu lesnímu divadlu, které bylo v Řevnicích postaveno více než sto lety. Z Prahy se do Řevnic dostanete vlakem asi za půl hodiny.

Tip na výlet
Hodnocení:
(4.8 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.