Omega oslaví půlstoletí
koncertem v Praze

Omega oslaví půlstoletí
koncertem v Praze

29. 10. 2012

Legendární maďarská rocková skupina Omega slaví letošní rok 50 let své existence a výročním koncertem potěší i české fanoušky. Vystoupení se bude konat 1. prosince ve Velkém sále pražské Lucerny.

"Půjde o poslední letošní koncert za hranicemi Maďarska," prozradil zpěvák a jeden ze zakladatelů kapely János Kóbor. S ním přijede i klávesista László Benkő, druhý člen, který rovněž stál v září 1962 u zrodu kapely. Původní sestavu doplní ještě bubeník Ferenc Debreceni, ale jinak v Praze skupina zahraje v pozměněném složení, s klávesistou Albertem Földim, kytaristou Tamasem Szekeresem a baskytaristkou Katy Zee. Největší rockové hity navíc zazní i s doprovodem německých symfoniků.

Na pražský koncert se Kóbor těší. "V České republice a Československu se nám vždy dobře hrálo. Nejlepší koncerty zde jsme měli v roce 1971, potom už to bylo trochu těžší, ale na tyto koncerty vzpomínám vždycky s radostí," řekl zpěvák, který zavzpomínal i na vystoupení s kapelou Olympic a s Blue Effect.

Jako předkapela zahraje i domácí jazzman Pavel J. Ryba a The Fish Men. "Udělám speciální koncert postavený jen na klávesách, abychom se trochu hudebně přiblížili," prozradil Ryba.

Vstupenky jsou k dostání v předprodeji Ticketpro a jejich cena se pohybuje od 890 do 1590 korun.

koncert výročí
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.