Nehty vyjadřují vkus majitelky. Ale mnohdy i nevkus
Ilustrační foto: ingimage.com a pinterest.com

Nehty vyjadřují vkus majitelky. Ale mnohdy i nevkus

30. 9. 2019

Červená, perleťová, růžová. To bývaly klasické barvy laků na nehty. Jenže nyní starší dámy mnohdy často žasnou, co vše na rukou mladších žen vidí. Nehty jsou modré, černé, puntíkované. Existují nějaká pravidla, jaké nehty se k jaké ženě hodí?

Nehty se staly módním doplňkem. Některé ženy mění jejich barvu každý den, podle toho, jak ladí k jejich oblečení. Jiné preferují zásadně nenápadnou perleťovou či růžovou barvu. Některé si nechávají lepit nehty umělé, jiné naopak volí přirozenost, dělají si manikúru samy a nehty si nelakují vůbec.

Nehty nyní velmi často vyjadřují povahu majitelky. Naznačují světu, zda je experimentátorka, provokatérka nebo naopak elegantní dáma, případně sportovně založená holka, která dává přednost přirozenosti. Je jedno, jestli jde o ženu třicetiletou nebo sedmdesátiletou, protože nehty o ní hodně vypovídají.

Zejména ve vyšším věku ukazují nejen to, jak o sebe žena pečuje, ale mnohdy také naznačují její zdravotní stav. Ano, třepící se, lámavé či rýhované nehty mohou být náznakem, že se v těle děje něco nedobrého a není vhodné je podceňovat. Stejně tak není vhodné je každý den trápit lakováním, případně dokonce broušením a lepením nehtů umělých.

Zkrátka, i v tomto případě platí, že nejlépe dělají ženy, které volí takzvanou zlatou střední cestu. Nicméně to není důvod, proč nemít přehled, co se v nehtové módě děje a co vše je v ní nyní možné si pořídit. Protože je to pořádná divočina.

móda
Hodnocení:
(5.1 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%