Pátek třináctého
Foto: autorka a T. Špásová

Pátek třináctého

20. 9. 2019

Ano je pátek 13.9.2019, dcera se kolem druhé hodiny vrátila ze školení a mně se najednou zastesklo po lese. Nedalo mi moc práce jí přemluvit, protože je na houbaření stejný maniak jako já.

Možná se ortodoxní houbař ušklíbne pod fousy s tím, že na houby se chodí ráno, pokud možno hned po rozednění. V té době mám já ještě půlnoc. Naše krédo je, že pokud houby rostou, tak budou v lese i odpoledne. A věřte, že to za ta léta máme mockrát vyzkoušené.

Jako spousta houbařských fanatiků, i my máme svá oblíbená místa. Na rychlovku je to obvykle Libouchec, který je nedaleko Ústí n/L. A tentokrát se nám to opravdu vyplatilo. V lese bylo krásně, občas sice víc zafoukalo, ale jinak nic nerušilo naše hledání. Neobešlo se to sice bez pádu, lépe řečeno bez držkopádu, ale naštěstí to odnesla jen namožená ruka a naražené koleno.

Nebudu vás déle napínat. Za tři hodiny jsme si odnesly z lesa dva plné košíky, pravda, jeden je trochu menší, ale my jsme byly navýsost spokojené. Přiložené fotografie nejsou zrovna na výstavu, ale jako důkaz snad postačí.

Všem ohleduplným houbařům zdar!

Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%