Pleť po šedesátce v dobré kondici? Osvojte si pár triků
Ilustrační foto: ingimage.com

Pleť po šedesátce v dobré kondici? Osvojte si pár triků

11. 9. 2019

Vnitřní krása vyzařuje navenek a na věku nezáleží. Naštěstí. Na druhou stranu nelze přehlédnout, jak se pleť s přibývajícími lety mění, bohužel k lepšímu to nebývá.

Změny začínají pomaličku už kolem třicátého roku, po padesátce pleť ztrácí svou pevnou strukturu, tvoří se viditelnější vrásky, dochází k poklesu kontur obličeje. A to dělá radost málokteré ženě. Každá se k to mu postaví jinak, některá se razantně vrhne do kolotoče často nákladných kosmetických a plastických zákroků, jiná to moc neřeší.

„I tady je nejlepší zlatá střední cesta. A hlavně nezapomínat, že v péči o pleť je důležitá pravidelnost. A vyzkoušet si, která kosmetika člověku opravdu vyhovuje. Nabídka přípravků je široká a cenové rozpětí tak velké, že si vybrat může opravdu každý podle svých možností. A nemusí platit, že to nejdražší je nejlepší,“ vysvětluje Lenka Kubincová, dermatokosmetička z pražského Dermacentra. Na co bychom tedy podle ní měly pamatovat, když si chceme udržet zdravou a svěží pokožku do pokročilého věku?

Tekutiny v hlavní roli. Nic překvapivého, ale v tomto věku důležitější než kdykoliv předtím. Při dehydrataci pleť rychleji vysychá a vrásky jsou výraznější.

Pozor na časté umývání. Zatímco dříve jste se mohli spolehnout na přirozenou tvorbu mazu a tím i dostatečnou ochranu vaší pokožky, teď už to není tak jednoduché. Ideální je ráno pouze jemně opláchnout a až večer pořádně smýt všechny nečistoty. Tak pleť nebude vysychat a bude vypadat zdravě.

Čas na přírodní kosmetiku. Kosmetické přípravky, nečistoty, sluníčko, kožní problémy. To všechno zanechalo za předchozí léta na vaší pokožce stopy a teď už si konečně potřebuje trochu oddychnout. Snažte se ji proto nezatěžovat chemikáliemi. Upřednostňujte biokosmetiku, dostane vaši pleť do rovnováhy a do pokožky pustí víc vitamínů.

Stařecké skvrny mít nemusíte. Na stárnoucí pleti se ale vyskytují velice často. Nejlepší je alespoň jednou za dva měsíce absolvovat chemický peeling, který působí jako účinná prevence a pokud už nějaké skvrny máte, zesvětlí je. U problematičtějších skvrn je vhodná konzultace s dermatologem, který posoudí, zda nepředstavují zdravotní riziko a navrhne způsob odstranění.

U krémů vsaďte na ty hydratační. Hydratační krém vrásky trochu vyplní, a navíc mírně napne pokožku.

Make-up nahrazujte CC krémy. Make-up ve vyšším věku už není tak vhodný - ucpává póry a svojí hutnější konzistencí zvýrazňuje vrásky. Dopřejte si trochu jemnější alternativu: CC krémy vyživují a pečují, zakrývají nedostatky i rozjasňují pleť, takže aplikováním jedné vrstvy vyřešíte hned několik denních rituálů. Opět to chce vyzkoušet, některý víc kryje, jiný víc rozjasňuje.

Dopřejte si alespoň jednou za čas profesionální ošetření. Udělá dobře vaší pleti i duši. Dobrá dermatokosmetička kromě profesionální péče přidá i rady pro každodenní ošetření pleti ušité na míru právě pro vás.

Smiřte se se stárnutím. Nebojujte s větrnými mlýny (a zákony přírody). Pokud se rozhodnete k nějaké plastické operaci, dejte přednost jen velmi jemným úpravám. Když jsou tyto zásahy příliš vidět, ještě více své stárnutí akcentujete.

 

Renata Pavlíčková pro i60

 

 

 

 

péče o pleť
Hodnocení:
(5.1 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%