Stáří s nápisem na tričku. Úlet, nevkus?
Ilustrační foto: pinterest.com

Stáří s nápisem na tričku. Úlet, nevkus?

10. 9. 2019

Tričko s nápisem. To je kus oblečení, které bývá spojováno výhradě s mladým věkem. Když přijde řeč na oblečení pro lidi starší, bývá označováno za symbol nevkusu a neschopnosti vyrovnat se s věkem.

Jenže pak se objeví někdo, kdo umí nápis na tričku nosit s elegancí nebo jako projev radosti ze života, a všichni koukají, jak mu to sluší.

Trička s nápisy se dají rozdělit do dvou skupin. Jedny jsou takové ty laciné, které se rychle vytahají a nápisy na nich jsou v podstatě pitomé. Rádi je nosí muži. Jde o rádoby vtipné slogany o tom, kolik kdo vypije piva, vtipy týkající se velkých bříšek, názvy oblíbených kapel nebo loga různých značek, které člověk často nosí, aniž by vůbec přemýšlel nad tím proč.

Další skupinu však tvoří jednoduchá, většinou bílá nebo černá trička z kvalitních materiálů s jednoduchým kontrastním nápisem. Černým na bílé, bílém na černé. Nápisem, který působí elegantně. Ideální je, když jen tak lehce kouká z kvalitního saka nebo svetru. V takovém případě je jedno, jestli je jeho nositelce třicet nebo šedesát, zpravidla taková kombinace sluší a nikoho nepohoršuje.

Zkrátka, nosit tričko s nápisem není jednoduchá disciplína, ne každý si na ni troufá a ne každý ji ovládá. Samozřejmě je také třeba brát v potaz, kam si člověk s takovým nápisem vyrazí. Když na výlet s kamarády a s pejsky přijde někdo v tričku s obrázkem psa a názvem oblíbené rasy, všem to bude připadat vtipné a na místě a nikdo nebude přemýšlet nad tím, jestli se to na šedesátiletého pana profesora hodí. Ale jestliže přijde šedesátiletá dáma do práce v růžovém tričku s blýskavým napisem Love, musí počítat s tím, že se za jejími zády kolegyně budou bavit o tom, že někdo prostě přibývající roky zvládá hůř a někdo lépe.

Na druhé straně je fakt, že každý si může nosit to, v čem se sám cítí dobře a co mu dělá radost. A právě nápisy na tričkách jsou tou nejlepší možností, jak dát světu najevo, jací jsme. Zda trochu ulítlí, veselí a hraví nebo naopak opatrní a decentní. Ale úplně je zatracovat je škoda. Mohou být veselým vybočením z každodenní všednosti.

móda
Hodnocení:
(5.1 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%