To je tedy Terno!
Foto: autorka

To je tedy Terno!

21. 8. 2019

Ne, to není reklama, za kterou mi zaplatí nebo mě obdarují nějakou potravinovou specialitou. To jen reaguji na sobotní slavnostní otevření vltavotýnské prodejny Terno po rekonstrukci.

A při té příležitosti se mi mimoděk vynořuje vzpomínka na někdejší nakupování v této prodejně Jednoty, která tu už stála v původní podobě někdy na přelomu 70. - 80. let. Zásobování tu bylo dost špatné. Jen  poměrů neznalí si přišli koupit pečivo k večeru nebo dokonce uzeniny v pátek. Ty byly až v úterý.

Dnešní supermarket s názvem Terno (další jsou Trefa nebo Tip) patří pod Jednotu, jedno z největších spotřebních družstev u nás, člena Svazu českých a moravských spotřebních družstev. Sama Jednota je nástupcem někdejšího konzumního a výrobního družstva Rovnost, založeného v Českých Budějovicích již v roce 1908.

Prodejna, o níž hovořím, stojí v bezprostřední blízkosti velkých konkurentů, jakými jsou Lidl a Penny. Myslím, že pro každodenní menší nákupy se hodí lépe. Já osobně jí dávám přednost před částečně krabicovým, dovezeným zbožím a velkými nákupními vozíky.

Prodejny Terno (nejen v Týně, ale i v Českých Budějovicích, Bechyni i jinde) jsou specifické tím, že kladou důraz na potraviny od regionálních výrobců. K Ternu patří i Vltavotýnské lahůdky. Ty mají ve městě již dlouholetou tradici. Vyrábějí široký sortiment pomazánek, salátů, zákusků i dortů na objednávku, chlebíčků , ale i knedlíky a hotová jídla. Patří k nim závodní kuchyně a rozvoz jídel zákazníkům, vedle toho pak řada hotových zatavených jídel v chlazené podobě. Vltavotýnské lahůdky jsou dokonce nositeli několika ocenění, např. Chutná hezky, jihočesky. V prodejně je lze najít pod názvem Vltavotýnské lahůdky nebo Z gruntu.

Chvályhodný je i fakt, že se Terno zapojilo i do finanční podpory centra Bazalka, neziskové organizace pro komplexní péči o děti a mládež s těžkým zdravotním postižením z celého Jihočeského kraje.

Když přijedu každoročně na léto do Týna, shledávám i u své oblíbené prodejny vždy nějaké vylepšení. Letos to je zbrusu nové parkoviště, druhý vstup do prodejny a zákaznické toalety z boku prodejny. Obchod je velmi přehledný, čistý a vzdušný, má pultový prodej s rychlou obsluhou i bufet s nabídkou teplých jídel s možností posezení. Zákazníci sbírají na věrnostních kartách body za nákupy a za ty si pak mohou vybrat nabízené dárky. Vedle týdenních slev poskytuje prodejna i speciální víkendové akční slevy. U vchodu je vedle automatu na kávu též možnost načepovat si zdarma do kelímku vodu Šumavský pramen.

Na závěr se se mnou ještě podívejte na několik snímků ze sobotní oslavy. Tahle prodejna je zvláště pro starší občany, bydlící v blízkém sídlišti, opravdu Terno.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.