Blog novomanželky: Tajná svatba
FOTO: Z našeho archivu rok 2005

Blog novomanželky: Tajná svatba

20. 8. 2019

Pššššttttt! Já se tajně vdávám! Je to natolik tajné, že to ví jen celé íčko a celý Bohumín, což jistě uznáte, že je to opravdu svatba utajovaná.

Proč tolik tajností? Je to tajné hlavně pro rodinu. Já vím, svatba je přednostně rodinná událost, ale my to máme naruby. My totiž letos s Dimkem slavíme stotřicátiny. Překlep? Tolik se přece normální člověk v našich končinách nemůže dožít! Není to překlep. My jsme úplně stejně staří. Jaképak staří, my jsme úplně stejně mladí, na podzim nám bude dvakrát pětašedesát. A chceme to pěkně v rodinném kruhu oslavit. Když sláva, tak sláva, ať na to rodina dlouho vzpomíná.

A co kdybychom se rovnou i vzali? Máme to při jedné žranici za stejné peníze! Takto jsem se ptala miláčka už před pěti lety u příležitosti šedesátin. Ale kdepak Dimko! Ten na každé moje rýpnutí o svatbě odpovídal, že nerad by z mladické nerozvážnosti udělal neuvážený krok, kterého by na stáro litoval. Štval mě tím už proto, že to ode mne nebyla zas až taková neuváženost, protože se známe od roku 2003 a posledních deset let žijeme spolu v jednom bytě.

Zatímco já slyším znít svatební zvony už nejméně takových patnáct let, Dimko je absolutně hluchý. A povím Vám, že moji prosbu o sňatek s ním už slyšel kdejaký kámen, kdejaké zámecké zrcadlo, kdejaká hradní studna...zkrátka všude, kde průvodce řekl, tohle si pohlaďte, sem vhoďte minci, sem se podívejte... a vyslovte své přání.

Jenže přání je jedna věc a realita druhá. A reálně uvažující Dimi celé ty roky manželský svazek vehementně odmítal se slovy, že naše láska je pouze padesátiprocentní, protože já ho miluju stoprocentně a on mne nemiluje, takže v globálu se milujeme na padesát procent.

Ustoupila jsem teda od svatby z lásky a začala přesvědčovat miláčka o sňatku z rozumu. A jako hlavní důvod vždy předhazuju výrok režisérky Chytilové: "No jó, mužský, ti nestárnou. Šediny je zdobí, brýle jim svědčí, vrásky jsou sexy. Žádné křečové žíly. Žádná celulitida. Žádné klimakterium. Ale pak najednou ... zdechnou."

Ani s tímto jsem u Dimka nepochodila, protože se vždy směje, že já se svou chatrnou tělesnou schránkou stejně umřu dřív než on. A já vždy oponuji - a co když ne, co když to zrovna bude naopak? Co si potom počnu já, chudobná důchodkyně, která dá celý důchod za bydlení, a co budu jíst, za co mu uspořádám pohřeb, jak zaplatím přestěhování do domova důchodců a podobně? Argumenty pádné, ale prd platné.

Až letos v prvních sekundách Nového roku jsem při ťukání skleničkou řekla: "Dávám si novoroční předsevzetí, že si tě tento rok vezmu!" A považte, Dimko mlčel jak vánoční kapr, kterého jsme o silvestrovské večeři dojedli. Nebránil se, nevymlouval, neoponoval, mlčel, mlčel, mlčel. Nevím jestli překvapením, s jakou vervou jsem to řekla, nebo dojetím, že jsem ho tímto vlastně požádala o ruku já.

Svatby v seniorském věku moc časté nebývají. A proto jsme požádali Helenku, aby o svatbě, jejích přípravách, ale i nejrůznějších pocitech svých či svého nastávajícího, psala blog. Helenka souhlasila, a tak od dnešního dne sledujte její "Blog novomanželky".

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.