Kalhoty pro každý věk
Ilustrační foto: ingimage.com a pinterest.com

Kalhoty pro každý věk

7. 8. 2019

Úzké nebo široké? Dlouhé nebo tříčtvrteční? Zásadně tmavé nebo světlé, ba dokonce bílé? Tyto otázky si ženy často kladou při výběru kalhot. A čím je dáma starší, tím méně odvahy při výběru mívá.

Na jedné straně je v obchodech nabídka kalhot tak pestrá, jako nikdy dříve. Na straně druhé je velmi obtížné vybrat ty, které jsou z kvalitního materiálu, sedí postavě, která už nesplňuje konfekční míry a už vůbec ne míry modelek, natož ještě aby byly takzvaně nadčasové, to znamená, že se dají nosit pár let. Když se začneme probírat hromadami kalhot a s těmito požadavky, nadšení z obrovského výběru často mizí.

Polovinu nabídky tvoří kalhoty, které rozměry připomínají oblečení pro panenky. Jejich nohavice jsou tak úzké, že se dají nazvat spíše rukávem než nohavicemi. Když už se do nich žena nasouká, připadá si jako punčocháčích a ne v kalhotách. Výsledek? Většina dam vyššího věku se do nich ani soukat nepokouší. Pak tu máme plandavé cosi. Je to zmačkané už v obchodě, takže je celkem snadné si představit, jak to bude vypadat, když v tom člověk bude hodinu normálně chodit, sedět, zkrátka žít. To cosi, kalhotami to opravdu mnohdy nazvat nejde, je prostě nekvalitní kus hadru a není důvod si ho kupovat. Najdeme něco, co vypadá dobře. Jenže při zkoušení zjistíme, že tyto kalhoty prostě nesedí. Jsou hezké, kvalitní, jen se v nich necítíme dobře. Těžko to více popisovat, tento pocit ale zná mnoho žen. A k tomu ještě podléháme různým radám a poučkám, jaký střih se hodí pro tu či onu postavu, co je vhodné pro ten či onen věk, jaká barva je takzvaně in a podobně. Výsledek? Výběr a nakupování kalhot je složitý proces, který má blíže než k zábavě a radosti k utrpení.

Faktem je, že někdy si prostě některé ženy vybrat neumí a problém je na jejich straně. Bojí se. Často dělají chybu, kdyby si vyzkoušely více kousků, zjistily by, že třeba vypadají skvěle právě v takovém typu kalhot, o kterém léta říkaly, že takový se právě pro ně absolutně nehodí.

Tak tady je malá inspirace. Ukázka, že typů, střihů a barev kalhot je hodně a všechny mohou slušet i dámám vyššího věku.

móda
Hodnocení:
(5.3 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%