Prázdninový tip: A jdeme do baru!
Foto: autorka "Kudy do baru? Tudy, tudy ..."

Prázdninový tip: A jdeme do baru!

4. 8. 2019

Nebojte se, prosím, že vám chci zkazit morálku a táhnu vás na flám do nějakého nočního baru s povětrnými ženštinami a nebo, nedej bože, s muži nevalných mravů.
Já vás chci vzít do baru, který najdete jedině v Jeseníkách nad obcí Horní Lipová.

Lesní bar
???
Lesní bar je  samoobslužný bar nacházející se v obci Lipová – lázně, v části Horní Lipová. Vydejte se po turistické cestě z Horní Lipové směrem k vrcholu Smrk (hraniční hora, 1125 m.n.m) a po cca 2km narazíte na náš Lesní bar!
(zdroj internet)

A jak se tam vlastně dostanete? Je to jednoduché. Můžete přijet vlakem jak od Olomouce, od Prahy, tak i od Ostravy. Vlakové nádraží je nad viaduktem, kterým musí všichni projít, pokud chtějí zažít Lesní bar. Před tímto viaduktem je parkoviště pro osobní auta, k viaduktu se lehce dostanete i z nedaleké autobusové zastávky. Od viaduktu musí všichni bez rozdílu pohlaví či náboženské příslušnosti použít vlastní nohy. A nejen to, k Lesnímu baru se mohou vydat i cyklisté. Jen musí dávat pozor na děti a jiné miláčky, aby se jim nepřipletli do cesty.
Nemyslete si však, že zážitky a požitky v Lesním baru budou jen tak lehce dobyté a nebudou ani za hubičku, to vám povídám. Cesta od viaduktu vede nejdříve jen mírně do kopečka, ale jsme v horách a v kopcích, čiže musíme vzhůru. A tak vám brzy po zádech začne stékat čůrek potu a ti méně zdatní musí častěji odpočívat. Ještě štěstí, že kolem cesty je dost laviček, hříbečků a hřibů, na nichž znavený turista posezením může nabrat trochu sil. A kdo se nebojí, může si své oudy smočit v horském potůčku, který lemuje naši cestu. Klokotá a bublá a laškuje, hlavně však nabízí osvěžení.
Ale vydržte, cesta není dlouhá, i když do kopce, a najednou se před vámi otevře prostranství, na kterém stojí opravdu bar. Nebudete tam sami, lidí jak mravenečků a všichni se tváří nadmíru spokojeně. Dali to a došli až sem. A věřte nevěřte, pod dřevěným korýtkem s tekoucí horskou vodou na vás čeká vychlazené pivečko, limonáda – no prostě vše, co v baru má být.
V mrazících taškách pro hladové poutníky jsou připraveny špekáčky a klobásky, které si však musíte vlastnoručně opéct nad ohýnkem. Můžete si tady dát i kafíčko, zakoupit nějaké laskominy. A když budete mít štěstí, zbydou na vás také vyhlášené kremrole z Branné. Já však v krabici našla pouze papír.

A přece zde něco chybí. Číšník s motýlkem nebo krásná servírka a vrchní, co už dávno prchnul. Obsluhujete se sami, spočítáte si útratu a peníze dáte do pokladničky. Jestli dáte dýško, to už je jen a jen na vás.

Střípky poznání:
cestou pozorujte okolní přírodu, je nádherná, plná bzučících včel a poletujících motýlů
potkali jsme cestou malého caparta, který zpíval jak na lesy a my funěli.
(hošík však seděl dědovi za krkem.)
i cesta zpět, s kopce, je dosti namáhavá, ale útěchu vám přinese poznání, že ty, co potkáváte v protisměru to mají horší.
máme tady také Horní bar. Je vzhůru do kopce asi 800 m od Lesního baru, ale přiznám se, že k tomuto baru jsem nedošla a své tělo více netýrala.

Obec Lipová lázně má turistům určitě co nabídnout. Od jara do podzimu turistiku v krásné přírodě a v zimě zimní sporty. Přijeďte pobýt.

 

Ve fotogalerii najdete i nějaké tipy na ubytování.

Hádanka: Ví někdo, co je magacína? Turistická ubytovna v Horní Lipové.

Prázdninový tip
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%