Fotoreportáž: Léto budiž pochváleno
Foto: autorka "Vodní hrátky s neviňátky"

Fotoreportáž: Léto budiž pochváleno

1. 8. 2019

Horký červenec se s námi loučí a prázdniny se překulily do druhé poloviny. Vzpomínám si, že v tuto dobu, jako dítko školou povinné, jsem se už doma docela nudila.

A tak nějak v podvědomí jsem se začínala těšit zpátky do školy. Taky proto, že léto na Jesenicku bývalo úplně jiné než je dnes. Říkalo se: v létě v Jeseníkách buď prší nebo leje. A když dva dny po sobě svítilo slunko – no tak to už bylo léto. Dnes na jesenické léto vzpomínáme s nostalgií a modlíme se za trochu deště.

Letošní prázdniny jsme zahájili s rodinou našeho syna a vyjeli jsme s nimi na Expedici ZAS. Rozuměj: jeli jsme do Rakouska do města Zell am See. Dovolená jak se patří. Mě však neohromily hotelové služby, ale byla jsem přímo nadšená z nádherné přírody.

V našem kraji je přečerpávající elektrárna Dlouhé stráně, na kopci pod Pradědem můžete vidět její oko. Div Olomouckého kraje.    A tady skoro na každém kopci nádherné horské jezero s průzračnou vodou. Nad jezery se vypínají v majestátní kráse Alpy, pohoří Vysoké Taury. Pomocí lanovek jsme zdolávali kopce směrem nahoru a někdy i dolů, dokonce i ledovec.
Ale všechno jednou skončí a skončil i náš rakouský výlet.

A já se znovu toulám kolem řeky Bělé, pozoruji srnky a ptáky na loukách, fotím květenu, která sice připomíná stojící seno, ale i tak nacházím plno obyčejné i neobyčejné krásy, kterou se pokouším zachytit svým fotoaparátem.

A jsem za ty toulky ráda, tady je Evropa ještě v pořádku.
Mám pro vás připraven balíček fotografií, tak prosím, rozvažte mašličku a nahlédněte.

 

PS: Ač je to pro mě k nevíře, na fotce s titulkem Neznáte mě? je, cituji z odpovědi na můj e-mail na ČSO:

jedná se s největší pravděpodobností o tohoročního mladého kosa černého. Kosi mohou být ve svém zbarvení poměrně proměnliví, často se u nich objevuje i různá forma albinismu až po úplně bílé jedince. Samice jsou pak dohněda podobně jako mláďata, ale mají zobák světlejší. Můžete se podívat např. do této galerie:

http://www.birdphoto.cz/?lang=cz&sc_lang=cz&action=photo&prev_action=select&cat_id=1&subcat_id=10&sort_id=74&photo_id=4932

Václav Zámečník
ČSO

Člověk se dovídá a učí pořád něco nového. Ten, kdo se přestane učit je starý, ať mu je dvacet nebo šedesát.

cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.