Foto

Dalších osm prodejen
nabízelo prošlé zboží

24. 10. 2012

Státní zemědělská a potravinářská inspekce zjistila v osmi provozovnách 23 pochybení při nabízení a prodeji potravin. Mluvčí inspekce Pavel Kopřiva řekl, že nejčastějším přestupkem byl prodej zboží s prošlým datem použitelnosti.

Kromě prodeje prošlého zboží nebo potravin nevhodných k lidské spotřebě odhalili inspektoři další nedostatky. "U některých výrobků prodejce nebo výrobce deklaroval neodpovídající složení," sdělil Kopřiva.

Na závažné porušení bezpečnosti narazila inspekce ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku. "Provozovna ROSA market nabízela uzeniny pět dnů po uplynutí data použitelnosti, přitom je u obslužného pultu označila za čerstvé," zdůraznil Kopřiva.

V prodejně Le Trong Son v obci Středoluky na západním okraji Prahy udržovalo uzenářské výrobky nevyhovující chladící zařízení při teplotě okolo 14 stupňů Celsia, i když by měly být skladované při teplotách od nuly do pěti stupňů.

Nebezpečí hrozilo alergikům při nákupu v opavském Tescu, které u párků s telecím masem mělo nápis o bezlepkovosti, ačkoliv výrobek lepek obsahoval a ve složení byla pšeničná mouka. Obdobný problém nastal v Albertu v Boskovicích na Blanensku. Alergici tam mohli koupit kuřecí pekáč s bylinkami a nápisem bez „Eček“, přestože potravina obsahovala několik přidaných látek.

Ve 40 kilogramech rýže v prodejně Toan Tran Van v Letovicích na Blanensku našli inspektoři škůdce. "Výrobek obsahoval živé larvy i dospělé jedince mola. Kaufland v Karlových Varech zase nabízel balený cukrářský výrobek s viditelnou plísní," dodal mluvčí s tím, že uvedené provozovatele čeká správní řízení o uložení sankce.

klamání zákazníků potraviny
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.