Chvála stáří
Foto: autorka

Chvála stáří

22. 7. 2019

Ne, že bych byla nadšená z toho, že člověk musí stárnout, ale zjistila jsem, že staří lidé jsou krásní.

Mají v obličeji vtisknutý celý život. Když se hodně smáli, mají hodně vrásek okolo očí, a když byli nepříjemní, mají kolmou vrásku, která se jim táhne kolem nosu až ke stisknutým úzkým rtům a vtaženým tvářím.

U některých starých lidí je ještě dychtivost po životě, jejich oči září dobrotou a vrásky je zdobí. Také je zajímavé, jak se staří lidé se svým věkem smiřují, nebo se ho snaží nevnímat. Projevuje se to i v oblékání. Někdo se stylizuje do babky a dědka a je jim už jedno, jak vypadají. Kupovat si něco na sebe je už přece zbytečné.

Ti, kteří se nevzdávají, kašlou na to, jestli  je to vhodné nebo ne. Oblečou si mladistvé letní šaty bez rukávů a s výstřihem a povadlé paže i vrásčitý krk jim nevadí. No, co, každý tak bude jednou vypadat, a tak, za co by se měli stydět. Odhalují svá stará těla v plavkách na plovárně a užívají si krásné dny u vody.

Proč by měli jenom sedět doma, vzpomínat na mládí a ze stáří být vystrašení. Tito lidé jsou i zdravější, protože i nemoci se snad snaží jim fandit a vyhýbají se jim. Procházejí životem i se svými vráskami a snaží se být i ve stáří šťastní. Buďme tedy šťastní ve vlastním těle, ať je, jaké chce,

Jenom něčím musím tu chválu shodit. Zvuky, které dříve  patřily k sexu, vydáváme při každém pohybu. No a co, to ke stáří také patří.

Pokud alespoň nějaké zvuky vydáváme ,jsme živí.

Na procházce jsem uviděla hodně starý strom, který je také krásný svým stářím. I když je poznamenaný věkem, nevzdává se a svoji korunu si zdobí zeleným porostem.

Posílám vám jeho obrázek.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%