Na Dolní Moravě otevřou nejdelší bobovou dráhu v Česku
Mamutí horská dráha na Dolní Moravě. Foto: Archiv

Na Dolní Moravě otevřou nejdelší bobovou dráhu v Česku

17. 7. 2019

Bobová dráha na Dolní Moravě bude měřit tři kilometry, povede lesem a pláněmi. Bude nejdelší v České republice a druhá nejdelší v Evropě. První odvážlivci ji vyzkoušejí začátkem srpna.

Kochat přírodou se však nejspíš nestihnete. Při převýšení 364 metrů prosvištíte 25 zatáček, z nichž jedna má 360 stupňů a leží ve výšce 12 metrů nad zemí. Přehoupnete se přes čtyři jumpy nad lesními cestami a projedete osmičkovou smyčku či podzemní tunel. Dolů zamíříte až ve 30procentním sklonu a pojedete rychlostí až 50 kilometrů v hodině. Není však důvod se bát - Mamutí horskou dráhu zabezpečuje speciální antikolizní systém. Stačí se připoutat a užít pořádnou jízdu!

Vychutnat si však můžete nejenom dechberoucí sjezd. Už cesta na vrchol horské dráhy stojí za to. Vyberte si podle nálady sedačkovou lanovku, nebo dvoumístný bob, které vás vyvezou do výšky 1116 metrů nad mořem. Užijte si výhled do horské krajiny a třeba se rozhodnete chvíli se zdržet. Protože všechny atrakce Dolní Moravy za jeden den nestihnete. Vystoupat můžete na na Stezku v oblacích, která nabídne na 710 metrů dlouhé trase výhled na jesenickou hřebenovku a Masív Králického Sněžníku. V sobotu 3. srpna na ní pořádají noční show plnou odvážných artistických výkonů a slavných muzikálových melodií. Objevit zdejší krajinu můžete na speciálních horských koloběžkách. A prozkoumat tajemné podzemí vám umožní Stamichmanova štola, jíž vás provede speciální aplikace se zábavnou hrou.

Pro děti je i mnoho dalších atrakcí - jako například pískový svět, lestní svět, mamutíkův park a 13 metrů vysoký mamut, do jehož útrob se mohou ponořit. 

 

 

hory zábava
Hodnocení:
(2.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.