Suzanne Vega třikrát
vystoupí s Čechomorem

Suzanne Vega třikrát
vystoupí s Čechomorem

23. 10. 2012

Skvělá americká písničkářka Suzanne Vega zakončí své evropské turné třemi koncerty v České republice společně se skupinou Čechomor. Vystoupí 6.11. v Praze, 8.11. v Ostravě a 9.11. v Hradci Králové. "Dva z koncertů doprovodí orchestr," prozradil manažer Čechomoru Petr Tolar.

První koncert se bude konat v komorním prostoru Malostranské besedy a zazní na něm známé písničky české folkové kapely, největší hity představí i Suzanne Vega za doprovodu svého kytaristy Gerryho Leonarda.

Jedinečný zážitek bude čekat na návštěvníky koncertů v Ostravě a Hradci Králové, kde kapela Čechomor představí svůj projekt Proměny, který hraje společně se Smíchovskou komorní filharmonií. Pětačtyřicetičlenný orchestr doprovodí společně s Leonardem také americkou písničkářku.

"Suzanne Vega v České republice s komorní filharmonií už vystoupila, zahrála ale jen jednu skladbu. Unikátnost těchto dvou koncertů je tedy v tom, že nyní zahraje celý set v úpravě pro tyto koncerty," řekl Tolar. "Muzikanti mají blízko k takovým folk-rockovým projektům, obohacuje je to. Pro orchestr je to také velká výzva a navíc jsou to krásné aranže, tak doufám, že se budou líbit i ve velkých koncertních halách," dodal Josef Vondráček, šéfdirigent Smíchovské komorní filharmonie.

V rámci koncertů by měl Čechomor zahrát jednu píseň se Suzanne Vega společně. Jde o písničku Rain is falling z alba Místečko, kterou Vega s kapelou nahrála po svém loňském jedinečném koncertu v Malostranské besedě. "Doufáme, že se to uskuteční," uvedl zpěvák, skladatel a houslista kapely Karel Holas.

Vstupenky na pražský koncert jsou beznadějně vyprodané, na zbylé dvě vystoupení několik lístků ještě zbývá.

koncert
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.