Jsem rostlina, co zahání slimáky, a jsem krásná
Ilustrační foto: pinterest.com

Jsem rostlina, co zahání slimáky, a jsem krásná

14. 7. 2019

Mnozí z vás mají krásně udržované zahrady a jsou na ně právem pyšní. A je úplně jedno, jak velké ty zahrady jsou. Ovšem hlavním problémem jsou slimáci, šneci a další podobná havěť, která nám vesele okusuje veškerou zeleň. A teď určitě každého napadne zásadní otazka: "Jak se jich co nejdříve zbavit?" 

Vím, že je to práce nikdy nekončící a protivná. A jak jsem si tak nedávno četla v jakési rubrice o zahradách, našla jsem velmi zajímavou informací, o kterou se s vámi chci podělit.

Rostlina se jmenuje Amsónie,  latinský název - Amsonia tabernaemontana

Je to opravdu vytrvalá rostlina, které nevymrzne (snese mráz až do - 28°C), vytváří keříky a je neinvazivní. Kvete krásně modře od května do června a na podzim se její listy zabarví do jasně žlutého odstínu. Je zhruba 80 - 100 cm vysoká. A je skutečně nenáročná na pěstování.

Můžete jí vysadit jak na slunečné stanoviště, tak i do polostínu. Vyhovují jí i vlhčí místa v zahradě, kde s oblibou rádi žijí oni protivní a nenasytní slimáci. 

Pozor. Amsónie obsahuje lehce toxické mléko , které může podrážd'it pokožku. Ale právě ono mléko odpuzuje slimáky i šneky. 

 

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.