Prázdninový tip: Bartošovice v Orlických horách
Historické foto - Bartošovice mého dětství

Prázdninový tip: Bartošovice v Orlických horách

25. 6. 2019

Portál i60 vyhlásil soutěž pro své čtenáře a přispěvatele. To ale bude pro mnohé pozdě, když se dočtou, kde mně či jiným bylo v létě krásně, a tak jsem se rozhodl napsat tyto řádky ještě dříve, než-li to prožiji a snad o tom později napíši článek na konci léta.

Myslím si, že většina z nás, když si plánuje léto, tak nevědomky volí mezi místy, kde již někdy byla se svou školou, rodiči nebo láskou, a jede si tam tak trochu "zavzpomínat". Nebo jedeme navštívit místa, kde jsme nikdy nebyli, ale z různých důvodů nás to tam táhne. Jistě jsou i výjimky, ale ty dnes nechám jiným.

Já jsem se se svou přítelkyní rozhodl pro první variantu. Ano, pojedu si s ní tak trochu zavzpomínat na své dětství a mládí, které jsem zachytil ve svých knihách "Sirotek a Vojna".  Pojedeme do Orlických hor. A proč zrovna tam? Protože jsem tam od svých šesti let strávil desatery prázdniny. Jezdil jsem do malé chaloupky v Bartošovicích na samotné hranici naší republiky.

Zajistili jsme si ubytování v Rokytnici v Orlických horách a odtud budeme vyjíždět s mou knihou "v ruce" na místa, kde jsem nechal i kousek svého srdíčka a rozhodně na ně mám hodně krásných vzpomínek. Po Bartošovicích doporučím kostel v nedalekém Neratově, který se znovuzrodil z vůle  lidí skoro z popela zapomnění. Zemská brána, pevnost Hanička, rozhodně zámek Opočno a mnoho dalších krásných míst. Orlické hory vždy byly a snad i tak trochu jsou opomíjené hory. Ale když tuto lokalitu zkusíte navštívit, věřte mi, že se do nich "zamilujete" tak jako já. Tak to je můj tip pro vás, kteří jste tam nikdy nebyli a nebo naopak, kteří byste si tam jeli zavzpomínat!

Prázdninový tip
Hodnocení:
(4.7 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%