Tuniky, kaftany, šátky. Nezbytnosti na pláž pro dámy vyššího věku
Ilustrační foto: ingimage.com a pinterest.com

Tuniky, kaftany, šátky. Nezbytnosti na pláž pro dámy vyššího věku

21. 6. 2019

Rozevláté volné vzdušné haleny, kaftany, tuniky. To je ideální řešení problému, v čem jít z hotelu či apartmánu na pláž. Ano je to problém, tu otázku totiž řeší hodně žen. A čím jsou starší, tím častěji.

Pro většinu žen středního a vyššího věku je nepřijatelná představa, že se mají v plavkách pohybovat i jinde než jen na pláži. To znamená cestou z hotelu, cestou přes letovisko, když si jdou do blízkého bufetu koupit něco k pití či jídlu. V takových případech ženy velmi rády používají větu: Musím na sebe něco hodit. A v tom je ten problém. Něco. Ale co?

Mnohdy vítězí tričko a kraťasy, ale je to zbytečné oblékání se na krátkou dobu. A je to škoda. Existuje totiž mnoho pohodlnějších, zábavnějších a jednodušších možností, co se dá obléknout si na plavky. Obchody a stánky v přímořských letoviscích zpravidla hodně takových věcí nabízejí. Je na každém, jak takový kus oděvu sám pro sebe pojmenuje. Většinou jsou to kusy jednoduše sešitých látek, často jen dva čtverce s otvory na hlavu a ruce. V podstatě kimona, kaftany, sešité šátky. Jsou lehké, vzdušné, často pestré, vzorované, barevné, veselé.

A co je sympatické, většinou se prodávají v univerzálních velikostech. To znamená v jedné velikosti. Jinými slovy, jsou obrovské a vejdou se do nich i dámy hodně baculaté. Nosí je však i mladé dívky i ženy hubené, zkrátka jde o oděv univerzální, jehož účelem je se jen tak rychle zahalit a pak zase s tím kusem látky dolů a šup do vody.

Právě proto je dobré nějaký takový bláznivý kus hadru mít v šatníku a brát si ho k moři. Většina žen, které se s ním seznámily, propadly jeho kouzlu a pořizují si další a další.

Tak tady je malá inspirace, v čem se dá po pláži pohybovat a je úplně jedno, jestli takové oblečení předvádí žena třicetiletá nebo sedmdesátiletá, hubená nebo poněkud více kyprá. Sluší totiž všem, ale co je hlavní: Je opravdu pohodlné.

dovolená moře
Hodnocení:
(4.9 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%