Senior v davu nespokojených
FOTO: archiv redakce

Senior v davu nespokojených

6. 6. 2019

Byl jsem také v tom stotisícovém davu na Václavském náměstí a nebyl jsem tam za naši seniorskou generaci sám. Určitě několik dalších tisícovek důchodců přišlo protestovat proti nehoráznému střetu zájmů, kterého se dopouští premiér České republiky. 

Zneužívání dotací z EU by v civilizovaných zemích dávno položilo kdejakého politika. Kdepak Andreje Babiše. Ten se nevzdá - ani peněz, ani moci. Naopak, buduje kolem sebe stále silnější armádu píáristů, právníků a úředníků, kteří vymýšlejí nové a nové taktiky, jak se bránit proti jasným důkazům o zneužívání dotací. Nejdřív to podle něho byla politická kampaň ze strany opozice, teď je to údajně kampaň ze strany EU. Jednoduše řečeno - všichni jsou špatní, jen já jsem ten hodný. A ty to přece vidíš, voliči. Nevidíš? Tak ti přidáme důchod, abys zase viděl...

Česko žije na dluh a Babišova vláda další dluhy vytváří, chybí peníze na sociální služby, důchodová reforma je v nedohlednu, dálnice se staví pomalu a mnohdy špatně, životní prostředí politiky nezajímá vůbec. Místo toho, aby vláda řešila výše uvedené problémy, vidíme neustále kroutícího se premiéra a vedle něj zkoprnělého socialistu Hamáčka, který se obává pádu vlády, která by znamenala pro jeho stranu politický hrob.

Je to smutný pohled na českou politickou scénu. Dokud však český volič neprohlédne osobní zájmy oligarchy nad zájmy občanů, čeká českou zemi chmurná budoucnost. My důchodci už to nějak doklepeme, ale generace našich dětí a vnuků by si už určitě zasloužila férové a schopné politiky, kteří vidí dál, než jen na špičku svého nosu.

Můj příběh politika
Hodnocení:
(4.4 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%