Jak jsem vyhrála tipovačku aneb dva důchodci na tripu
Ilustrační foto: ingimage.com

Jak jsem vyhrála tipovačku aneb dva důchodci na tripu

2. 6. 2019

Tak jsem našla další společný zájem s mým manželem. Sázení. Nebo chcete-li tipování. Nikdy bych nevěřila, že nás může něco takového ve vteřině stmelit a vzápětí odloučit nejen od stolu. A to 163x v sedmnácti dnech (tolik bylo otázek v hokejové tipovací soutěži). Nikdy bych také nevěřila, že budu takovou dobu v rauši. A stačilo málo. Dostat se v tipovačce do čela. Netrpělivé čekání na nové otázky a ještě netrpělivější čekání na jejich vyhodnocení.

Pravidla našeho tipovacího týmu byla jasná. Já mám profil, tudíž i poslední slovo. I když on je téměř hokejový expert (jako většina mužských) a já to beru podle intuice a z estetického hlediska. Ten se mi líbí, tak dostane bod, ten má hezčí dres (nebo něco), tak si tu výhru zaslouží, no a ten se jen pere, tak ať jde do háje. Tohle družstvo už dlouho nevyhrálo, tak bude mít štěstí, a tohle vyhrává furt, tak na něj taky musí jednou dojít.

A tak nás odbornost a čistý amaterismus svedly dohromady. Trávili jsme spolu více času než zamlada. Já sledovala i zápasy, o kterých jsem dříve ani nevěděla, že existují. Kontrolovala vtěřiny, kdy bude první přesilovka a kdy padne první gól. To byly rozhodující body. Na prohru či vítězství se trefila většinou většina. V kabelce místo kosmetiky jsem nosila můj 13‘ počítač, aby byl vždy po ruce a nic mi neuteklo (v ostatních tipovačkách jsme i některé dny vynechali). Naše děti nás po očku sledovaly a bavily se naším zapálením. A po vzoru hesla „kdo si hraje, nezlobí“ nás nechaly tipovat a měly od nás pokoj. Téměř každý návrh experta jsem negovala a ubrala či přidala minutu nebo gól. Dle teorie pravděpodobnosti to bylo vždy 50 na 50. Naše konverzační spektrum se tedy zvrhlo na pouhé: „kdybys mě poslechla, byly by body“, nebo „kdybych tě poslechla, nebyly by body“ a tak stále dokola.

Ve výsledku musím poděkovat našim hokejistům a portálu i60 za příjemně strávené dny s ledním hokejem. A teď si běžím vyguglovat, co je to vlastně ten organizér.

Nashledanou u další tipovačky.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%