Seniorka mezi trolly a elfy ve virtuální bublině
Ilustrační foto: pixabay.com

Seniorka mezi trolly a elfy ve virtuální bublině

28. 5. 2019

Kouzlo magie severských a germánských mytologických bytostí mě vždy uchvacovalo a dodnes se ráda dívám na dokumenty a filmy s touto tématikou. Naprostým odklonem od fantazie je realita, která je, jak jsem zjistila, prezentována ve virtuálním světě novodobými trolly a elfy. Jak se má senior orientovat? Zdravým selským rozumem? Asi ano!

Pokud se uchýlíte na přátelsky uživatelský web, máte štěstí. Naleznete prostor pro sdílení poznatků, informací a navazování internetových i osobních setkání. Vstoupíte do světa dialogů  v chatech, konfrontací názorů a mnohdy  se setkáte se zvláštnostmi nebo novinkami, se kterými jste se nikdy nesetkali. Snažíte se pochopit, proč vás někdo monitoruje jako studijní materiál a z příspěvků zveřejněných nic netušícími seniorskými respondenty čerpá  materiál pro studenty a netají se tím, že jde o studium seniorského trollingu. Po čase vás nepřekvapí jedinci, kteří sáhnou hodně hluboko do slovníku a označí některý z chatů  za žumpu. Pokud je pravdou, že trolling je obtěžující činnost a  trolla baví samotný proces ničení a dehonestace a podle mnoha studií je každý internetový troll psychopat, pak by mohlo být záchranou, že jsou od roku 2018 mezi námi  vznešení čeští elfové.  Dle Wikipedie: Elfové je v českém internetovém prostředí sebeprezentační název anonymní aktivistické skupiny, která si vzala za cíl „boj s internetovými trolly, kteří šíří dezinformace a proruskou propagandu“.

Nechci být studijním vzorkem trolla ani názorově nesouzním s českými elfy a  tak, když  je v mé virtuální bublině nedýchatelno, zvolím tlačítko  OFF a jdu se věnovat smysluplnějším činnostem. Přesto občas nahlédnu, která mytologická  skupina má v názorových duelech převahu. 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%