Nedělní procházka v Botanické zahradě v Troji
FOTO: autorka

Nedělní procházka v Botanické zahradě v Troji

24. 5. 2019

V neděli jsem se rozhodla využít krásného počasí a vydat se do Troje do Botanické zahrady v naději, že už pokvetou pivoňky, Nezklamala jsem se, pivoňky už kvetly, některé už byly odkvetlé, ale mnoho jich tam má ještě poupata.

Hned za vchodem mne uvítaly macešky všech barev a velikostí, a pak už jsem si užívala na pivoňkové louce. Překvapilo mě, že už kvetly kosatce, většinou je tam vidím asi až měsíc po začátku pivoněk. Jsou tam na velkém kruhovém záhonu, který je protkán cestičkami.

Pak jsem se z horní části vydala do dolní části zahrady, kde jsem se zastavila v Japonské zahradě. Ta je vždy překrásná a hodně rozkvetlá. Je tam i výstava bonsají. Většinou jsou za nimi zelené stromy, takže na fotkách poněkud splývají. Proto jsem vybrala jenom dvě kvetoucí bonsaje. Výstava trvá až do 2.6.

Na opačné straně zahrady bývá potůček, bohužel je vyschlý, ale trošku vody zbylo ve dvou malých jezírkách a rybníček byl také plný vody. Tam jsem ke svému překvapení napřed uviděla kachňátka, později se objevila i kachna-matka, nakonec se přidal i kačer-otec a celá rodinka si plula po rybníčku. Kolem něj je dost vlhko a jsou tam vysázeny bahenní kosatce.

Pak už jsem se blížila k východu, vlastně ke vchodu v dolní části zahrady. Vždycky vstupuji do zahrady horem (ze stanice autobusů 102 a 144 Na Pazderce, metro Kobylisy, východ ke Katastrálnímu úřadu) a zpět jdu pak po rovině a s kopce až k autobusu u ZOO. Tento přístup se mi zdá i šikovnější, protože autobusy do ZOO jsou většinou přeplněné a pak se musí jít velký kus nahoru ke spodnímu vchodu.

Celá procházka trvala skoro 3 hodiny, bylo krásně a kolem spousta krásných květin, keřů i stromů. Tak se tam vydejte také, pokud jen trochu můžete. Vstupné pro seniory do venkovní části zahrady je 50 Kč,

procházka
Hodnocení:
(5.2 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.