Květiny na stole dělají divy
Ilustrační foto: pinterest.com

Květiny na stole dělají divy

8. 5. 2019

Stačí pohodit mezi talíře pár sedmikrásek nebo kopretin. Udělat zajímavou vazbu do starého nakřáplého hrnce. Nebo naaranžovat kytici plevele do obyčejné sklenice od okurek.

Čím je květinová dekorace neobvyklejší, tím více parády udělá. Ke zdobení stolu rozhodně není třeba utrácet stovky korun v květinářstvích.

Květiny jsou věc, na kterou mnoho lidí při prostírání stolu zapomíná. Je to škoda. Nepatří na něj totiž jen při slavnostních příležitostech. Proč by tam neměly být i při obyčejném obědě s rodinou nebo když se sejdou kamarádky na kávu? Proč by neměly být na stole, když parta večer griluje nebo jen tak popíjí pivo či víno?

Stačí si uvědomit, jak k dekorování stolů přistupují majitelé restaurací v přímořských letoviscích, například v těch v Řecku. Tam je nějaká ta bylina v obyčejné sklenici na každém stole a je naprosto jasné, že nestála ani euro. Je za ní jen nápad, odvaha, snaha udělat stůl zvláštní, vytvořit hostům příjemnou atmosféru.

Je jaro, blíží se teplé letní večery, tedy nastal čas, kdy je dobré věnovat dekorování stolů nějakou tu pozornost. Ne, není to zbytečnost. Je to příležitost, jak si udělat život hezčí a je úplně jedno, jestli u toho stolu člověk třeba sám snídá nebo obědvá s vnoučaty nebo popíjí víno s partnerem. Když se podaří neobvyklá dekorace, velmi často se stává, že nad ní návštěva jásá více než nad podávaným jídlem. Je to totiž něco, co není obvyklé, co překvapí, co zaujme. Zkrátka, moment, který dělá život hezký.

Tak tady je malá inspirace, čím vším můžeme přátele, rodinu nebo sami sebe překvapit.

květiny
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%