Okno jako umělecké dílo
Ilustrační foto: pinterest.com

Okno jako umělecké dílo

28. 4. 2019

Červené muškáty, květináč v nenápadné barvě. Tak si většina lidí na jaře a v létě zdobí okenní parapety. Pro někoho je to však nuda a vytváří v truhlících neobvyklé kombinace, které mohou být přímo uměleckými skvosty. Je čas se inspirovat, v obchodech je právě nyní největší nabídka balkonových rostlin.

Nad některými neobvyklými kombinacemi se až tají dech. Chce to vkus, odvahu a chuť aspoň na jednu sezónu změnit zaběhlé zvyklosti. Třeba místo řady růžových muškátů nasadit co nejpestřejší směs různých rostlin. Nebo dosud všechny stejně barevné muškáty vyměnit za kaskády různobarevných petúnií. Nebo naopak sladit celé okno do jedné barvy. Klidně třeba i s okenicemi, záclonami a květinami i truhlíky.

Když jde o dekorování oken balkónovými květinami, neplatí žádná pravidla, jen vlastní vkus a nálada. Omezení přináší jedině to, na jakou stranu je okno situováno. Zda na něj svítí slunce nebo je spíše ve stínu. To je jediné, podle čeho je třeba jeho květinovou venkovní okrasu vybírat.

Jenže nabídka balkónových rostlin je nyní v květinářstvích a hobbymarketech obrovská, uspokojí každého a zahradníci umí dobře poradit, pokud si někdo není jistý, jestli právě v jeho okně bude mít zářivě fialová petúnie ty správné životní podmínky a tudíž se odmění sytými květy sahajícími v kaskádách metr pod  okno či balkón.

Tak tady je malá inspirace, jak různě mohou květinami zdobená okna vypadat, když se jejich majitelé rozhodnout vystoupit ze zajetých kolejí.

zahrada
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%