Sri Lanka 2

Sri Lanka 2

29. 4. 2019

Sri Lanka podruhé. Možná  si přečtete můj první článek o této zemi. To, co se děje nyní, je naprosto šílené, a proto mnoho lidí odsuzuje tyto teroristické akce spáchané na nevinné lidi. A já se k nim připojuji.

Sri Lanka - země, kde hlavní vývozní artikl je čaj, ženy trhají lístky čaje v horách, je to práce, která se provádí za každého počasí, denní plat činí asi 2 dolary!! Dalším příjmem do státní pokladny je turistika, luxusní hotely  u moře nabízí luxusní nadstandard, cena za 1lůžkový pokoj /den 200 dolarů. Každý hotel má svůj bazén, restauraci, bar, ovšem  pivo v tomto baru  přijde asi na 200 Kč. Víno je zde velmi drahé, lahev vína na letišti stála 12 dolarů. Zahraniční turisti ze západních zemí k moři ani nedojdou, celý den se plácají v bazénu u hotelu!!!

Alkohol se nedá koupit normálně, je zde částečná prohibice, prodává se jen ve zvláštní shopech nebo ve zvláštním oddělení supermarketu (pivo v plechovce vyjde asi na 14 Kč), tvrdý alkohol je oproti ČR podstatně dražší!!

V každé obchodě se nachází ochranka!! Pokud nastane ůplněk, alkohol se neprodává vůbec!!!

Ve vnitrozemí jsme navštívili město Candy. je tam úžasná botanická zahrada, vstupné asi 450 Kč. Jsou zde zastoupeny všechy botanické druhy místní flory, je možnost uvnitř jet vláčkem, nachází se zde pavilon orchidejí a na konci je místo, kde mnoho státníků a významných osobností vysadilo strom, a tak jsem viděli strom, který vysadil Gagarin, Ghandí..a další.

Další významnou památkou města je TEMPEL - Chrám Buddhova zubu, vstupné na osobu zase 450 Kč. Ročně ho navštíví tisíce turistů, při příchodu se musí každý návštěvník vyzout a prochází celým areálem budov bosky, také musí mít dlouhé kalhoty a ženy zahalená ramena. Před chrámem prodávají květiny, které se obětují bohům.

Možná, jestli Vás můj článek zaujme, napíši pokračování.

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%