Ostrava

Ostrava

15. 10. 2012

Ostrava - město železa a uhlí vás vítá! Toto jsme kdysi mohli číst na každém rohu nebo pputači vedoucímu k tomuto městu. Dnes je to téměř minulostí! Ostrava začíná být známá především Stodolní ulicí, ale také bohatými kulturními, zábavnými i výstavními akcemi. Centrem výstav se stala především známá Černá louka. Do konce letošního roku zde proběhne např. výstava hraček či výstava šperků. Na blízkém Slezskoostravském hradu pak výstava 1.republika, výstava vína, cukráren apod.

Dnes skončila výstava Dům a byt, Kreativ Ostrava a Život bez bariér. Na této výstavě se sešlo 54 vystavovatelů. O zdárný průběh se postaral organizátor Ostravské výstavy, hlavní partneři, 6 partnerů a 15 mediálních partnerů, mezi nimi také i60.cz.

Domluvila jsem se s několika přáteli - seniory a udělali jsme si společný výlet do Ostravy. Na Černou louku jsme dorazili několik minut po zahájení výstavy. Procházeli jsme pavilonem od stánku ke stánku a se zájmem si prohlíželi vše, co nás aspoň trochu zajímalo. Pochopitelně jsme brali i inspiraci pro práci našeho Senior klubu.

Kdo měl zájem, mohl si nechat zjistit krevní skupinu, kvalitu sluchu či zraku. Velmi zajímavá byla nabídka vozíčků nebo elektrických skútrů pro tělesně postižené. Zastavili jsme se  i u polohovacích lůžek, u pomůcek k překonávání bariér schodišť, u koupelnového a toaletního programu. Velmi pěkné a zajímavé byly prodejní stánky chráněných dílen, různých sdružení, výrobních družstev či speciálních škol. Zaujaly nás i pomůcky pro domácnost - mixery, roboty, kráječe. Zdrželi jsme se i u stánku s názvem Korálkování  či Prýmkování.

Výstava byla velice náročná pro naše nožičky. Ale za námahu nám to všem stálo. Domů jsme si z Černé louky odnášeli kromě nakoupených drobností a zajímavých prospektů také obrovský zážitek z neobvykle prožitého dne.

Děkuji  za vstupenky a možnost s našimi seniory tuto výstavu navštívit.

 .

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.