Jak jsem propadla turistickému deníku a turistickým vizitkám
FOTO: autorka

Jak jsem propadla turistickému deníku a turistickým vizitkám

15. 5. 2019

Ještě před rokem jsem nevěděla, že existuje něco jako turistický deník, do kterého se nalepují turistické vizitky a dávají se tam razítka. Když jsem v jednom informačním centru viděla kamarádku, jak si kupuje barevné papírky a nalepuje si je do deníčku, začala jsem se zajímat, proč to dělá. Byla jsem poučena, že po celé naší republice a ve vybraných okolních státech je možné ve všech IC, v pokladnách muzeí a zámků koupit tyto krásné malé papírové fotografie.

Deníček jsem si za 50 kč pořídíla taky. Byli jsem zrovna na týdenním pobytu v Lužických horách a okolí, takže po návratu jsem měla deníček z jedné čtvrtiny zaplněný. Na zpáteční cestě jsem se ještě zastavili v Kutné Hoře a v Sedleci v kostnici, takže další vizitky byly moje. Následně se nalepování vizitek stalo mojí vášní.

Deníčky jsem koupila i vnoučkům a začalo cestování po památkách a zajímavostech v okolí našeho města. K dnešnímu dni už lepím deníček druhý. Když získáte 100ks vizitek a s nimi 100 čárových kódů,  pošlete je na příslušnou adresu, obdržíte zdrama  deníček nový. Vizitky se dají objednat i přes počítač, nesmí se však šidit, musí být jen z míst, které sběratel navštívíl.

Deníček je moc dobrý pro oživování paměti. Každý večer před spaním si ho prohlížím a vzpomínám, co jsem na určitém místě viděla, co dobrého jsem si tam dala na zub, jaké tam měli pivo, jestli bylo hezky nebo pršelo. Když mi poslali nový deníček, přišel s ním i malý dárek - dětské vstupenky do Království železnic v Praze na Smíchově.

Na květen je již naplánovaný výlet do našeho hlavního města. Vnuci  mají přichystané batůžky, v nich deníčky, a těší se na dlouhou cestu vlakem. Vybereme pokladničky, protože v Praze nám asi přibude hodně vizitek a razítek. 

Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.