Zahrady snů pro nadšené střihače
Ilustrační foto: pinterest.com

Zahrady snů pro nadšené střihače

14. 4. 2019

Koule, kužely, perfektně zarovnané živé ploty. Pro některé majitelé zahrad je stříhání jehličnanů do různých tvarů velkou zálibou. Někdo naopak preferuje přirozenost a příliš pečlivě udržovanou zahradu označuje za kýčovitou. Ovšem na světě se dají najít zahrady, nad kterými zůstane paf úplně  každý.

Je v podstatě jedno, jestli jejich návštěvník řekne, že jde o místo krásné nebo přehnaně dokonalé, ba přímo nevkusné. Jisté je, že se v nich dech zatají každému. Ano je to dokonalost, po které každý netouží. Ale v těchto případech jde především o zábavu, o vytvoření neobvyklého dojmu, tak trochu pohádkového příběhu. Zpravidla jde o zámecké zahrady, veřejné parky. Nejvíce takových typů zahrad najdeme ve Velké Británii, mnohé lákají návštěvníky z různých míst světa.

Probíhají také přehlídky a soutěže o nejbizarněji a nejsložitěji ostříhané stromy a keře. Často ani není základem těchto zelených soch samotná dřevina či křovina, ale jde o kovovou konstrukci, kterou zahradníci pokrývají kusy trávníků, různými umně spletenými travinami či větvemi. Zkrátka, je to určitý druh umění.

Tak tady je ukázka toho, co vše umí šikovní zahradníci a zahradní architekti vytvořit.

 

Hana Charvátová pro i60

 

 

 

 

zahrada
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.