Spolek seniorů v Dobrušce
Foto: autorka

Spolek seniorů v Dobrušce

3. 4. 2019

Dnes vás chci seznámit s Posezením s hostem, které se uskutečnilo 21.3.2019. Tento den se mezi nás podíval místostarosta Dobrušky pan Sixta. Povyprávěl nám něco málo ze svého života, kupříkladu vystudoval gymnázium a chtěl být novinářem, tak vystudoval Vojenskou vysokou školu v Hradci Králové. Poté prošel několik redakcí. Vyprávění bylo zajímavé.

Pak se rozpovídal o plánech města. Tady nám sdělil některé plány městských zastupitelů, a tak jsme se dověděli o výstavbě sportovní haly, k čemu bude sloužit a proč je nutné ji vybudovat. Bude se stavět dům s malometrážními byty, které ve městě chybí.

Na pana místostarostu se sypaly otázky, na které on ochotně odpovídal.

Odpoledne se neslo v příjemném duchu, nechybělo pohoštění, které připravily jako vždy naše členky.

Rozcházeli jsme se s přáním, že se sejdeme na výletě do Březhradu, který se koná 27.3, a to je poslední akce března a my se těšíme na to, co nám přinese duben.

Ještě bych se chtěla zmínit o paní Renatě Moravcové, která nejen, že je místopředsedkyně klubu seniorů, ale navíc zakládá klub tělesně postižených, který bude spolupracovat s klubem seniorů.

Paní Renata 22.3 uspořádala akci v Polici nad Metují u příležitosti festivalu Jeden svět, kde si každý, kdo měl zájem, mohl vyzkoušet, jak se cítí nevidomí mezi vidícími. Jak je těžké pro nevidomé se pohybovat v našem světě. Každý, kdo měl zájem, si mohl vyzkoušet, jak by zvládl život ve světě nevidomých. Kdo chtěl, mohl si vyzkoušet chůzí na slepo se slepeckou holí, nalít si skleničku vody se zakrytýma očima nebo přečíst nápojový lístek.

Do Police nás zavezl pan Jiří Plodek a já bych chtěla poděkovat paní Renatě Moravcové za její přínos seznamovat lidi se životem nevidomých a panu Plodkovi za ochotu, že jel jako řidič.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%