Ležérně, tedy casual. Styl pro vyšší věk
Ilustrační foto: ingimage.com a pinterest.com

Ležérně, tedy casual. Styl pro vyšší věk

28. 3. 2019

Casual. Tak se říká stylu určenému pro volný čas, na vycházky, na nákupy, ale i do práce a na akce, při nichž není vyžadováno formální, přísně elegantní oblečení. Zkrátka jde o styl, který se dá  popsat slovy ležérní, pohodlný. Tedy takový, který nyní preferuje většina lidí.

Jenže pozor, nepředstavujme si pod ním oblečení, které se hodí na hory. Bohužel, hodně lidí si pojmy casual a sportovní plete.

Být ležérně a vkusně oblečen neznamená, že člověk chodí po městě v trekové obuvi a ve sportovní bundě zvané flíska. Jenže právě ty hodně mužů a žen běžně nosí. Ve snaze cítit se pohodlně rezignovali na jakoukoli snahu vypadat hezky, podtrhnout přednosti, zakrýt nedostatky, odlišit se od davu.

Je jedno, jestli je člověku třicet nebo šedesát, mnoho z nich se nyní obléká naprosto uniformně a zdůvodňují to snahou cítit se pohodlně. Výsledkem pak je, že nejedna žena vyššího věku nosí od října do dubna neforemnou bundu, která není ani sportovní ani elegantní. Je jen tuctová, nudná, stejná jako tisíce dalších stejných bund.

Je jaro, čas, když i ty nejkonzervativnější povahy začnou mít chuť ve svém šatníku něco změnit, vyrazit v něčem svěžím, třeba barevném, zkrátka jiném, než obvykle. Není třeba si pořizovat elegantní šaty, pokud je žena vlastně nemá kam nosit a většinu času tráví vycházkami se psem nebo prací na zahrádce. Zajímavě, vkusně, dokonce elegantně se totiž dá působit i v jednoduchých kalhotách, svetříku a teniskách. Jde jen o to, umět vše sladit a vybrat si kousky, které nejlépe vystihují to, čemu se říká casual. To znamená pohodlí, ale zároveň styl, odlišnost, ne snahu být jedním z davu lidí v pohorkách a kalhotách zvaných kapsáče, které nosí i ve městě.

Tak tady je malá inspirace, ukázka, čemu se casual styl říká. Ale hlavně, je to důkaz, že právě tento styl sluší ženám vyššího věku, pokud dotyčné pochopí, o co v něm jde.

móda
Hodnocení:
(4.9 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%