Moje energie: Návštěva ostrova věčného jara

Moje energie: Návštěva ostrova věčného jara

16. 3. 2019

Když se blíží podzim, mám vždy pocit, že moje životní energie poklesá a představa dlouhé zimy mě i občas děsí. A tak každoročně jezdím do zemí, kde ještě svítí sluníčko a také je teplé moře. Obojí mi pomáhá překonat podzimní čas. Mám vyzkoušené dvě země, a to buď Izrael nebo ostrov Gran Canaria. V obou zemích ještě na podzim hřeje slunce a také voda v mořích je velmi příjemná.

V loni jsme s manželem letěli na Gran Canarii, kde mám oblíbený hotel Beverly Park. Hotel má i pokoje s výhledem na  Atlantik. Také je možné chodit se koupat do hotelových bazénů a nebo jít pár metrů do oceánu. Vzhledem k teplému počasí, které bylo v loni na podzim, byla mořská voda  teplá, což často nebývá. Každý den jsem se v něm koupala a tak čerpala  pozitivní energii. Spolu se sluníčkem to byla nádherná kombinace.

Od hotelu vede podél moře cca 3 km dlouhá cesta a lze až dojít k majáku Maspalomas. Jít po jemném písku, kdy z jedné strany hučí oceán a z druhé strany jsou písečné duny, je úžasný zážitek. Po cestě jsou umístěny občerstvovací stánky, a tak mají turisté zajištěno veškeré pohodlí. Já vždy chodím bosa, jen v plavkách, a v batůžku mám oblečení, protože z Maspalomas pak jezdím autobusem zpět do hotelu. 

Na Gran Canarii není ale jen voda a sluníčko, večer dobíjím energii v baru pitím chladné sangrie, která chutná nejlépe s ovocem a ledem. Každý večer v hotelu či jeho blízkosti je různé taneční či animační vystoupení. Ráda chodím na tzv. travesti show, které jsou proslavené po celém pobřeží. Po večeři je příjemné se vydat procházkou podél pobřeží Atlantiku z jednoho konce na druhý příjemnou promenádou, zastavit se v některém nákupním centru, jako je např. Kazbach, kde hraje každý večer španělská hudba a hlavně němečtí turisté se tam scházejí k tanci.

Při každé své návštěvě ostrova nezapomenu navštívit Palmitos park, který je v horách cca 20 km od hotelu. Pokaždé objevím něco nového, v poslední době to byly surikaty, kterých oproti jiným létům přibylo. Nelze je přehlédnout, protože  jsou umístěny přímo u vchodu do parku. V parku jsou i nádherné kaktusy a sukulenty.

Gran Canaria je také nazývána "kontinentem v miniatuře", její skalnaté útvary se vypínají k oblakům, na jihu jsou zajímavé písečné duny s plážemi oproti západnímu pobřeží, které je velmi skalnaté. Kanárská kuchyně je velmi pestrá. Nejraději ale mám mořské plody a pak vynikající sýry, jejichž syrovátka bývá ochucena květem bodláku. Jak jsem měla možnost poznat, tak sýry většinou zrají v jeskyních a pak na vzduchu.

Je zajímavé jak sama Gran Canaria získává svou el. energii - v loňském roce zde byla ve zkušebním provozu první teleskopická větrná elektrárna. Jinak každý hotel má na střechách buď solární panely či nádrže na ohřev vody. Při příjezdu z letiště Gando jsou všude podél dálnice vidět řady větrných turbin na výrobu elektřiny. .Na ostrově pořád vane vítr a tak jsou neustále v pohybu.

V poslední době, i když chodím hodně do přírody na vycházky s NW hůlkami, se cítím velmi vyčerpaná a také úmrtí mého manžela o Vánocích loňského roku mi sebralo životní energii. Rozhodla jsem se, že ji opět v polovině května poletím hledat  životní energii na  Gran Canarii - ostrově věčného jara. Věřím, že ji tam najdu a jak říkám, "dobiji baterky".

Přeji všem hodně životní energie.

 

Partneři soutěže:

710x100-4.png

DIG_680x140_stat.jpg

 

Soutěž Moje energie
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%