První dvě čtenářky došly do stovky
Pojďte s námi Do stovky! Ilustrační foto: ingimage.com

První dvě čtenářky došly do stovky

12. 3. 2019

Sto kilometrů za necelé tři měsíce. To je bilance dvou čtenářek, které se zapojily do našeho projektu Do stovky. Jako první tuto metu zdolala paní Milena Hladíková která už ušla 111 kilometrů, 101 km má v nohách i paní Alena Tollarová.

"Na váš portál jsem se dostala náhodně někdy v polovině ledna letošního roku. Líbí se mi soutěž fotografií, ale fotit neumím. Dokonce i první pokus o hodnocení soutěžní fotografie jsem zkazila. Články i diskuzní příspěvky jsou moc zajímavé, ale psát neumím, tudíž jsem nenašla odvahu se zapojit. A tak mě pro začátek zaujalo to, co je mi nejbližší. Tedy turistika a projekt Do stovky," vzpomíná na své začátky na portálu i60 paní Milena Hladíková. Turistika je pro ni nejoblíbenější činnost. "Chodím ráda a často. Těch kilometrů je někdy víc, kdy už člověk únavou sotva táhne nohy za sebou, ale jde s čistou hlavou a rád, že mu to vůbec ještě šlape. Jindy mne zase něco zaujme, stojím a zírám na tu krásu a zapomenu šlapat úplně," říká paní Milena. 

 

Jaké místo z těch posledních sta kilometrů se jí nejvíce líbilo? "Každý výlet byl něčím hezký. Ale pro mě byl nezapomenutelný a hlavně nesmírně vzácný, pohled na pohádkově zasněžené smrky na Černé Hoře a sluncem ozářenou Sněžku. Pro lidi z hor asi běžná záležitost, ale pro Pražáka úžasný zážitek. Kterou z mých uveřejněných tras bych doporučila čtenářům? Asi jednu z těch krkonošských. Buď cestu z Horních Albeřic k Rýchorské boudě nebo na druhou stranu přes Lysečinskou boudu do Malé Úpy. Měli jsme štěstí na slunečné a přitom mrazivé počasí, výhledy byly při obou trasách krásné. Nejsme lyžaři, takže musíme volit trasy pro nás schůdné, ale takové, abychom běžkařům neničili stopy. Tudíž výběr pěších zimních výletů je přece jen omezený," uvádí paní Hladíková a už se těší na letní putování Šumavou, výlety po jižních Čechách a tůry v Jedeníkách.

 

Paní Alena Tollarová začala hodně chodit poté, co odešla do penze. "V práci jsme celý den seděla a mé tělo mi dávalo najevo, že se mu to vůbec nezamlouvá. Proto jsem od základu změnila životní styl. Když už nejedu rovnou na výlet, po vypití první kávy mě to pudí ven a nejsem k udržení. Beru batůžek a foťák a tradá kamloliv. Chůze a pozorování, byť jen okoloí, mne ohromně nabíjí. Nevadí mi chodit o samotě, ani v zimě. Má to své kouzlo. Přeji všem, kdo ještě váhají, aby vykročili pravou nohou. a třeba se někde potkáme," vzkazuje čtenářům paní Alena Tollarová.

 

Paní Mileně a paní Aleně posíláme jako dárek za překročení sta kilometrů krokoměry.

 

O projektu Do stovky

Podle lékařů je chůze nejzdravější pohyb. A přitom ten nejjednodušší. I proto vznikl projekt "Do stovky", jehož cílem je motivovat seniory k výletům zábavnou formou. Díky on-line aplikaci si mohou lidé zaznamenávat ušlé kilometry, konkrétní trasy a ukládat fotografie z výletů. A hlavně sledovat, kolik kilometrů už mají v nohou. Aplikaci Do stovky najdete na tomto místě.

 

Zapojte se do  našeho projektu i vy. Naplánujte si trasy, inspirujte se u našich stovkařů a vyrazte. Uvidíte, že vás chůze nadchne a že je docela snadné dojít až do stovky!

 

Průběžné pořadí Klubu stovkařů:

sto.png

 

 

Soutěž Do stovky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%