Jarní barvy. Pozor na ně
Ilustrační foto: ingimage.com a pinterest.com

Jarní barvy. Pozor na ně

12. 3. 2019

Vajíčkově žlutá je barvou letošního jara. Obchody zaplavily žluté šaty, boty, kabátky, bundy, kalhoty. Každý rok se to opakuje, na jaře se dostane do módy některá z veselých, zářivých barev. Podlehnout jim je snadné. Ovšem, kdo odolá, zpravidla udělá lépe.

Obchodníci vycházejí z předpokladu, že ženy touží po dlouhé zimě oslavit jaro v novém barevném oblečení. A tak se na zákaznice ze všech stran valí rady, že je v březnu nutné odložit černou, šedou či béžovou a rozhodně je třeba si koupit něco zářivého, veselého. Letos tedy žlutého.

Problém bývá v tom, že se pak v takové barvě objeví mnoho žen. Najednou je v autobuse, na ulici či v nákupním centru té žluté, jiný rok třeba oranžové nebo hráškově zelené, nějak moc. A všechny ty žluté ženy po sobě koukají a říkají si: Hm, jestli nakonec nevypadá lépe tam ta dáma v černých kalhotách a bílé košili?

Výrazné barvy jsou zajímavé a mnoha ženám dodají to, čemu se prostě říká šmrnc. Ale jen těm, které je mají opravdu rády a cítí se v nich dobře. Pořizovat si něco výrazně barevného jen proto, že je jaro a protože se obchody zažlutily nebo zazelenaly, i když žlutou či zelenou ve skutečnosti moc rády nemáme, je nesmysl. V takovém případě, pokud už má žena nezvladatelný pocit, že musí jít s módou, mnohdy postačí jen žlutý šátek nebo žlutý pásek, kterým se oživí klasický černý, béžový, či bílo černý outfit. Výsledek bývá zajímavější, než když se žena promění celá ve velikonoční vajíčko jen proto, že je tady jaro.

Tak tady je malá inspirace, že se barev není třeba bát, ale zároveň jim není nutné podléhat. A hlavně, že to platí, ať je ženě dvacet nebo osmdesát.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%