Fotoreportáž z akce TVOŘIVÁ OLOMOUC 9.března 2019
Foto: autorka

Fotoreportáž z akce TVOŘIVÁ OLOMOUC 9.března 2019

13. 3. 2019

Již po několikáté se uskutečnila v Olomouci akce TVOŘIVÁ OLOMOUC, která je hodně navštěvovaná a dá se říci že místnosti, kde se koná, praskají ve švech. Jedná se o rukodělné tvoření, kde se nejen prodávají ručně vyráběné výrobky, ale také si zde můžou lidé nakoupit různé materiály na své tvoření a také si některé techniky pod vedením lektorů vyzkoušet.

Tato akce je určená pro všechny věkové kategorie a pro obě pohlaví. Jsou tu výrobky textilní, výrobky z kovu či dřeva, ze skla i různých umělých materiálů. Je obdivuhodné, že děti to zajímá a je jich tu vidět se jen mezi dospělými hemžit. A také jsem některé viděla, jak si zkoušejí něco sami vyrobit.

Děvčata zkoušela např. si vyrobit náramek z korálků, šperkovnici zdobenou ubrouskovou technikou, nebo plstily a mnohé si nechaly pomalovat tvář. Chlapci taktéž chtěli mít tvář např. s namalovaným drakem, zkoušeli foukat sklo, ryli do dřeva či skla - každý si tu mohl opravdu najít, co by jej kromě sedění u PC bavilo.

A zkoušeli nejen děti, ale také dospělí. Ti si zkoušeli např. namalovat obrázek olejovými barvami, ženy se snažily si vyrobit náhrdelník či náramek z korálků, malovat na vodu a pak namalované přenést např. na tašku - také hodně zajímavá technika. 

A k nakoupení bylo všechno možné, háčkařky a pletařky okupovaly stánek s klubíčky, kde byla krásná duhová klubíčka, a také pomůcky na toto tvoření. Já sama jsem si tu koupila sadu s 8 háčky, nůžky na střihání, korálkářky braly útokem stánek s korálky, kde si člověk opravdu připadal jako mezi drahokamy. Zde byla spousta materiálu všeho možného. Řekla bych, že tento stánek byl stále plný nákupuchtivých žen, tady asi u něj byly bohaté žně.

Domů jsem odsud s prázdnou neodjela, peněženka zlehkla o pár tisícikorun. Nakoupila jsem materiál na tvoření nejen pro sebe, ale také pro všechny své vnuky a vnučky. A tak děti budou lepit, skládat, pískovat, malovat a už se na to moc těší.

Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.