Desetinu žen trápí při sexu nízké sebevědomí. Stydí se za své tělo a milostné dovednosti
Ilustrační foto: ingimage.com

Desetinu žen trápí při sexu nízké sebevědomí. Stydí se za své tělo a milostné dovednosti

1. 3. 2019

Desetina žen se při sexu potýká s nejistotou ohledně své tělesné vizáže nebo milostných dovedností. Podobnou úzkost prožívá jen zlomek mužů. Dobrou zprávou je, že nízké sebevědomí obvykle ženy s přibývajícím věkem opouští.

Sebevědomí žen v posteli se liší i v závislosti na poloze, kterou během sexu zaujímají. Nejlépe se cítí v misionářské poloze, kterou 40 procent žen považuje za nejpohodlnější.

Nejhůře je na tom pak v tomto ohledu poloha na koníčka, v níž se nejistě cítí zhruba pětina žen. „Důležité je, aby spolu partneři vždy mluvili o tom, co jim vyhovuje a co ne. Nemá smysl, aby se žena například nutila do pozice, v níž se bude stydět či neustále myslet na to, jak vypadá,“ radí Adam Durčák, který provozuje největší český sexshop.

Všiml si, že v Čechách je stále kladen přehnaný důraz na krásu ženy, čemuž neprospívá ani online prostředí, kde se to jen hemží fotkami sexy žen – často ovšem graficky upravenými –,  které pak lidé začnou vnímat jako platnou normu krásy.

Dobrou zprávou ovšem je, že ženská nejistota ohledně vlastního těla mizí spolu s přibývajícím věkem, což je dáno i tím, že lidé mají stálého partnera, na kterého si zvyknou.

vztahy a sex
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.