Cardigan - svetr pro každý věk
Ilustrační foto: pinterest.com

Cardigan - svetr pro každý věk

1. 3. 2019

Dříve se slovo cardigan používalo častěji než nyní. V podstatě jde o svetr. Propínací, pletený, někdy na zavazování kolem pasu, někdy s knoflíky, někdy jen tak otevřený bez zapínání.

Každopádně jde o kus oděvu, který se takzvaně vynosí. Dá se v něm chodit do práce, na pocházku i pracovat na zahradě. Proto by neměl chybět v žádném šatníku.

Blížící se jaro je jeho čas. Zahřeje, takže je ideální do dnů, kdy už sice svítí slunce, ale rána a večery jsou ještě chladné. Může mít pestré barvy, takže k bílému tričku a džínám působí jarně a vesele. Zároveň může mít barvy tlumené, být šedý nebo černý, tudíž v kombinaci s jednoduchými černými kalhotami bude působit elegantně. Může být z jemné pleteniny, ale také může vypadat jako bychom si ho upletly doma na hrubých jehlicích.

Tento druh svetru má zkrátka mnoho podob a týká se to nejen způsobu pletení, barev, ale i střihů. Klasický cardigan je delší, to znamená zadek zakrývající, mnohdy dlouhý až ke kolenům. A právě proto je velmi oblíbený u žen poněkud plnějších tvarů. Postavu opticky prodlouží, přitom je pohodlný a praktický.

Nyní takové svetry nosí mladé dívky, jsou tím, čemu se říká módní hit. Zralé ženy by se ho neměly bát pustit do svých šatníků také. Ne proto,  že se právě teď nosí, ale proto, že jde o nadčasový kousek, bez ohledu na to, jestli právě zaplavil módní řetězce. Je to kus, který stylisté obvykle označují za základní, podobně jako jednoduché sako, bílou košili či bílé tričko. Když visí ve skříni, obvykle má žena po čem sáhnout, ať už vyráží jen na nákup nebo na procházku s pejskem nebo na dvoudenní výlet.

Tady je malá inspirace, jak různě mohou cardigany vypadat a co si vlastně pod tím názvem představit.

móda
Hodnocení:
(4.6 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%