Mužská móda, kterou ženy nesnášejí
Ilustrační foto: ingimage.com

Mužská móda, kterou ženy nesnášejí

25. 2. 2019

Trička s obrázky, výrazné barvy, oblečení obepínající tělo… Toto obvykle ženy zmiňují, když přijde na debatu o tom, jaké oblečení se jim na mužích nelíbí. Paradoxně jde často o to, o němž si pánové myslí, že je to dělá mladší, mužnější, atraktivnější.

Říká se, že muži o sebe dbají méně než ženy. U mladších ročníků ta věta ztrácí smysl. Mladí muži jsou nyní totiž velmi často sladění, kupují si drahé oblečení, voní a vlásky mají pečlivě udržované, nagelované, načesané. U starších ročníků je téma oblékání poněkud rizikové. Zralí muži jsou totiž v tomto směru značně pozoruhodná a různorodá skupina. Obsahuje mnoho typů. Od těch, kteří zastávají názor, že nakupování oblečení je ta nejzbytečnější věc, přes ty, kteří dokáží využít současných možností a vypadají dobře a přitom mužně, až po ty, kteří si myslí, že když nosí červené tričko s vtipným žlutým nápisem, působí mladistvě, a tudíž si s nimi ráda zaflirtuje každá dvacetiletá slečna.

Každopádně mužské oblékání a přístup k vzhledu, tedy k tomu, jak působí na své okolí, je velmi vděčným tématem žen. A zejména, pokud jde o zralé dámy, ukazuje se, že mnohé z toho, co nyní vidí kolem sebe, prostě pochopit nedokáží. Nemohou. Ono to totiž pochopit nejde.

Vyštíhlená trička. Výraz vyštíhlené se nyní používá u pánského oblečení velmi často, jde o módní trend. Jedná se o střih, který se používá u triček, svetrů, košil i kabátů a jeho smyslem je vytvořit muži lepší postavu, to znamená zvýraznit široká ramena a štíhlý pas. Tedy to, co mnoho zralých mužů nemá. Výsledkem je, že muž vypadá, jako by byl oblečený v něčem o dvě čísla menším. Pokud jde o muže, který nemá perfektně vypracovanou postavu s plochým břichem, tedy jde o muže normálního, ne hezounka, který tráví většinu volného času v posilovně, je výsledkem pravý opak toho, čehož má býti dosaženo. Je zvýrazněno břicho, muž vypadá tak nějak pokroucený, zkrátka, jako chlapeček, který už vyrostl z trička, ale jeho maminka řekla, že na lítačku je to ještě dobré. Normální klasické, trošku volnější tričko, ze kterého nevylézá žádný faldík, natož pivní bříško, připadá ženám rozhodně vkusnější.

Barvy a nápisy. Mnoho zralých mužů podlehlo dojmu, že jaro a léto je třeba strávit v pestrých tričkách. Košile se pro ně staly symbolem čehosi zastaralého, co nosí jen nemožní dědci. Odmítají vzít na vědomí fakt, že v parných dnech je lehká plátěná košile značně příjemnější, než laciné tričko z umělého materiálu. Tričko je pro ně symbolem mládí, a aby toho mládí bylo co nejvíce, vybírají si zásadně trička barevná a s různými nápisy a obrázky. Tak jistě, muž ve světle modrém tričku s decentním nápisem a v džínách vypadá dobře, ať je mu dvacet nebo sedmdesát. Jenže na ulicích se dají vidět borci, z jejichž stavu pokožky, porostu hlavy a velikosti břicha je poměrně jasně znát, že jsou na světě už více než pět desítek let, nicméně mají trička žlutá, červená, oranžová, hráškově zelená. A na nich obrázky pivních krýglů, autíček či Homera Simpsona. Ne, o těchto mužích opravdu ženy neříkají, že vypadají dobře, mladistvě, přitažlivě.

Krátké kalhoty. Velké a nikdy nekončící téma. Jakmile se oteplí, naskytnou se pohledy na mužské nohy chlupaté, žilnaté, pokroucené, s exémy, s jizvami. Pánové je hrdě vystaví, protože v poslední době podlehli dojmu, že v módě je nosit krátké kalhoty. Tedy bermudy. S kapsami, s nápisy, ba dokonce s obrázky či motivy palem. Ano, stírají se rozdíly, co bylo vyrobeno původně na pláž jako plavky a co je  běžným úborem, ve kterém muži jezdí v městské hromadné dopravě, chodí do práce, do restaurací. Debatu na toto téma není radno s muži začínat, za své krátké kalhoty jsou schopni bojovat do posledního dechu. Nejčastější argument: Je nám horko, vy ženy taky v létě nenosíte kalhoty, máte sukně. No pravda, jenže drtivá většina žen, kterým je kolem padesáti či více, v létě nenosí minisukně či kraťásky do města, nýbrž sukně delší, volné, splývavé, vzdušné. A přesně takové dříve muži nosili v létě kalhoty. Pokud má totiž muž dobře padnoucí světlé lehké kalhoty, vypadá v létě vždy lépe, než ten, který si vyrazil v něčem, o čem těžko říct, zda jde o koupací úbor či pestrou sukénku. 

Laciné oblečení. Mnoho mužů si myslí, že je úplně jedno, jestli si koupí oblečení kvalitní, poněkud vyšší cenové kategorie, nebo to u stánků na tržnici. Odmítají si nechat vysvětlit, že například na kalhotách či zimní bundě se prostě pozná, jestli je z laciného materiálu, a tudíž za ni majitel dal dvě stovky nebo dva tisíce. Čím je muž starší a má méně dokonalou postavu, tím více je na něm vidět, odkud jeho oblečení pochází. Pomačkané laciné tričko, ze kterého lezou nitě, na patnáctiletém klukovi působí legračně, ale na šedesátiletém muži smutně. Stačí mít pár kvalitních kousků oblečení, které jde dobře sladit a vydrží několik let. Ve výsledku tak muž ušetří, než když si kupuje lacinou novou bundu každé dva roky.

Je to jedno. Tak to je přístup, který dovede vyvolat hysterický záchvat i v té nejmírumilovnější ženě. Pánové, opravdu nikdy neříkejte svým partnerkám, které se vám snaží nějaké oblečení vybrat, koupit, zlákat vás k návštěvě prodejny s pánským oblečením, že je to jedno. Dáváte jí tím najevo, že ona je vám jedno. Pokud se žena zajímá o to, jak jste oblečený, a chce, abyste vypadali dobře, znamená to, že jí na vás záleží, ba že vás dokonce třeba miluje. Pokud jí říkáte, že je to jedno, vysíláte tím jasný signál, že vám na ní nezáleží ani trochu. Že si nezaslouží mít muže, na kterého je hrdá, který se jí líbí. Věta, že je něco jedno, prostě do vztahu nepatří, byť se týká třeba jen oblečení, které vám připadá naprosto nepodstatné.

Zralé ženy velmi často říkají, že jim muži jejich věku, zkrátka, ti dříve narození, připadají dost nároční. Že si při seznamování kladou podmínky, aby žena byla mladší, upravená, štíhlá. Že dovedou velmi jasně dát najevo, co se jim na ženách líbí a co ne, že dovedou být nemilosrdní, když na ulici vidí nějakou obézní, nehezkou, neupravenou paní. A že by neuškodilo, kdyby byli tak kritičtí i k sobě. Každopádně, když přijde řeč na téma mužská móda a styl, pánové by měli vědět, že ženy dovedou být také velmi kruté. Vlastně by se možná divili.

móda
Hodnocení:
(4.4 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%