Boho kuchyně - dostupné a zábavné
Ilustrační foto: pinterest.com

Boho kuchyně - dostupné a zábavné

22. 1. 2019

Tento styl není nic pro vyznavače minimalismu. Má však čím dál více příznivců. Je to tak trochu chaos, někdo by řekl, že z nouze ctnost. Říká se mu boho a je vidět nejen v souvislosti s oblečením, ale také při zařizování interiérů. Když se podaří správně namíchat, výsledkem bývá jedinečný zážitek. Příkladem jsou boho kuchyně.

Přirozený, uvolněný, zábavný. Tak zpravidla bývá styl nazývaný boho popisován. Často bývá srovnáván s módou, kterou vyznávali hippies nebo s cikánskou módou. Zkrátka, jde o oblečení barevné, vzorované, vzdušné, splývavé, s šátky, spoustou náramků a dalšími zajímavými doplňky.

V posledních letech se tímto stylem čím dál častěji inspirují bytoví designéři. V podstatě jde o protiproud k současnému trendu vytvářet byty minimalistické, ve kterých je vše jednoduché, strohé, bez doplňků. Nejlepší ukázkou bývají kuchyně.

Zatímco mnozí lidé si je nyní zařizují v takovém stylu, že připomínají spíše sterilní operační sály, jiní se již této módy nabažili a naopak kuchyně mění v útulná, trochu bláznivá místa plná pohody. Je to sympatický trend, protože nějaký ten boho nádech se dá dodat interiéru poměrně snadno a nežádá si to velké finanční investice. Jde spíše o ukázku šikovnosti, lehkosti, odvahy a síly osobnosti.

Boho styl zpravidla mají rádi lidé, které baví nakupovat ve vetešnictvích, schovávat různé předměty po babičkách, takové, kteří si umějí něco sami vyrobit, natřít, uháčkovat, ušít. Boho styl je ale dobré znát, protože je pěknou ukázkou toho, že každý si může zařídit prostor kolem sebe tak, jak se mu líbí. A že vůbec není pravidlem, že je třeba pořizovat si drahé kuchyňské linky nacpané supermoderními spotřebiči, kteří se tak blýskají, až se člověk bojí k nim přiblížit.

Tak tady je malá ukázka toho, jak boho styl pronikl do kuchyní.

byt vybavení bytu
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%