Žena jako inspirace: Nati Abascal
Ilustrační foto: pinterest.com

Žena jako inspirace: Nati Abascal

15. 1. 2019

Ve svém rodném Španělsku je jednou z nejznámějších žen a pravidelně se objevuje na předních příčkách nejlépe oblékaných žen světa. Nejzajímavější však na ní je, že i ve svých pětasedmdesáti letech stále určuje, co budou nosit dívky i zralé ženy.

Pracuje totiž jako poradkyně pro věhlasné značky i řetězce s běžně dostupnou módou.

Je dobré tuto dámu znát nejen proto, že chodí zajímavě oblečená. Pozoruhodná je především proto, že přestože překročila sedmdesátku, stále má ve světě módy velké slovo. Je to důkaz, že nyní není třeba posuzovat módu z pohledu věku.

Nati nosí oblečení, které si stejně dobře mohou vzít osmnáctileté slečny jako osmdesátileté dámy. Ano, je velmi štíhlá, proto jí sedí věci, které si ženy kypřejších tvarů mnohdy nemohou na dovolit. V tom je její výhoda. Zároveň ale dokázala zestárnout s grácií a její outfity jsou vždy nadčasové, elegantní a zároveň běžně nositelné.

Zabývá se módou od počátku šedesátých let, tehdy jí návrhář Elio Berhanyer dal příležitost a požádal ji, aby pro jeho firmu navrhla nějaké modely. Díky tomu se seznámila s dalšími návrháři a pronikla až k tak zvučným jménům jako byl Oscar de la Renta či Valentino. Spolupracovala s malířem Salvatorem Dalím, dostala menší role ve filmech, nechala se v mládí i fotografovat pro časopis Playboy.

Zkrátka, ve Španělsku je to, čemu se říká celebrita. Pro lidi, kterým její jméno nic neříká, však může být zajímavý především její styl oblékání a to, že přestože se dostala do věku, kdy už některé ženy na zájem o módu rezignují, stále vypadá skvěle a obdivují ji i mladé Španělky, které by mohly být jejími vnučkami.

Inspirace pro ženy
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%