Škoda z lásky: Moje lásky
Foto: archiv autora

Škoda z lásky: Moje lásky

3. 1. 2019

Svou první lásku, červenou Škodu 120 GLS, jsem si koupil v roce 1979. To mi bylo 28 let. Pracoval jsem tehdy jako horník, takže peníze jsem si na ni vydělal sám. Byl jsem mladý, plný síly a chtěl jsem dobýt svět. Nic mi vlastně v té době nechybělo.

Se Škodovkou jsem procestoval kus republiky. Mohl jsem se na ni vždycky spolehnout. Díky ní jsem se taky seznámil se spoustou krásných slečen. Zjistil jsem, že lze auto rychle „přeměnit“ na lůžkovou úpravu, a přiznám se, že jsem tuto možnost často využíval a prožil mnoho romantických chvil :-). No, zkrátka jsem si dovedl život užívat.

Ta moje červená láska mi ale pomohla získat tu moji opravdovou životní lásku, a za to jsem jí vděčný. Svou manželku jsem znal už ze školních lavic, šli jsme ale po základní škole každý svou cestou. Sblížili jsme se až na jednom ze školních srazů. Pamatuju si, že když jsem ji tam tehdy uviděl, už jsem nechtěl odejít domů bez ní. Nabídl jsem jí v noci odvoz svou Škodovkou a ona souhlasila. A bylo to naše nejlepší rozhodnutí v životě. No, ale abych to neměl tak jednoduché – měla dvě děti. Já jsem děti ještě neměl, takže jsem měl obavy, jak mě přijmou, jestli s nimi budu vycháze. II pro ni to bylo složité. Vdova se dvěma malými dětmi…

Jedno letní odpoledne jsem sebral odvahu a jel za svou láskou domů – byla ještě v práci, zaparkoval jsem před domem a čekal. Trochu jsem podřimoval a najednou jsem uviděl malého chlapce, jak zvědavě obchází mé auto a nakukuje dovnitř. Otevřel jsem dveře, začali jsme si povídat a já jsem zjistil, že je to syn mé vyvolené. Ukázal jsem mu celé auto, posadil ho za volant a troubili jsme jak o život, skamarádili jsme se rychle.

Jakmile Vojtík uviděl přicházet k autu svou maminku, rozběhl se k ní a volal: „Mami, mami, už jsem nám našel tatínka a má parádní auto!“ Mrkal jsem na ni a oba jsme si s úlevou oddechli. Pak mi jen špitla do ucha: „Jak jsi to dokázal?“ A já si pomyslel: to já ne, to moje auto :-).

 

Soutěž: Škoda z lásky
Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%