Bojovat proti vráskám? Zbytečnost
Ilustrační foto: pinterest.com

Bojovat proti vráskám? Zbytečnost

17. 12. 2018

Pro někoho to může být protimluv. Být krásná s vráskami je pro mnohé lidi nepředstavitelné. Žijeme totiž v době, kdy se na nás ze všech stran valí návody a rady, jak se vrásek zbavit, jak je zamaskovat, jak s nimi bojovat.

Dříve byly vrásky považovány za naprosto přirozenou součást života. Když lidé zestárli, měli prostě vrásky. Bylo to stejně normální jako třeba to, že miminko má naopak pokožku hladkou a hebkou. Jenže nyní se svět veze na vlně posedlosti mladistvým vzhledem.

Devadesát procent krémů a kosmetických přípravků má nyní na obalech napsáno, že mají různé liftingové účinky, že jsou takzvaně anti-age, tedy určeny k boji proti vráskám. Souběžně s tím se ve světě rozjíždí nový trend. Spočívá v tom, že se proti vráskám přestává bojovat. Ono totiž už to slovo bojovat je směšné. Jak bojovat proti něčemu, co je přirozené, že?

Zkrátka, mnohé známé a úspěšné ženy odmítají podstupovat plastické operace a tvrdí, že jsou odhodlány zestárnout tak, že se nebudou snažit své vrásky odstraňovat či maskovat. A upozorňují na jednu vcelku logickou skutečnost – kdyby všechny ty protivráskové krémy opravdu fungovaly, už by přece lidé, kteří je používají, žádné vrásky neměli.

Každá žena má jinou pleť a jiné genetické dispozice. Některá má hodně vrásek už v padesáti, jiná jen pár v sedmdesáti. Každá je má jinde, na každé jinak působí na pohled. Krémy a kosmetické přípravky dodávají pleti potřebnou pružnost, mnohdy vitamíny, promašťují ji. To vše pleť potřebuje a čím je starší, tím to potřebuje více. Proto je důležité se o sebe starat v každém věku a vhodnou kosmetiku používat. Ale myslet si, že čím více bude člověk používat takzvaně protivráskových přípravků, tím méně vrásek bude mít, je poněkud, mírně řečeno, naivní.  

Když jde o vzhled, mnohem důležitější, než se starat o to, kde a jaké má člověk vrásky, je mít účes, který sluší a odpovídá typu vlasů i oblečení, ve kterém je dotyčný šik a cítí se dobře. Výsledkem pak je, že mnohé ženy s vrásčitými obličeji, vypadají zajímavěji a moderněji, než ženy, které jsou pečlivě vyhlazené botoxovými injekcemi. Často je to tím, že ty s vráskami mají zajímavé oblečení, výborný sestřih, zkrátka z nich vyzařuje sebevědomí a to, že umějí žít.

Tady je ukázka toho, že se v zahraničních módních časopisech a webech objevují ženy, které své vrásky rozhodně nezakrývají a už vůbec se z nich nehroutí. A přesto, nebo možná právě proto, nyní ve světě módy bodují.

péče o pleť stárnutí
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%