Ideální účes na zimu: přirozený rozcuch
Ilustrační foto: pinterest.com

Ideální účes na zimu: přirozený rozcuch

11. 12. 2018

Sníh, déšť, vítr, čepice. To jsou hlavní strašáky mnoha žen, které mají pocit, že v zimě neudrží svůj účes v takové podobě, v jaké by si přály. Mnohdy si za svou nespokojenost mohou samy. Právě v zimě se totiž projeví, zda nosí účes, který je pro ně ten pravý.

Jestliže si žena své  přirozeně vlnité vlasy vyrovnává žehličkou, v zimě bývá nešťastná, protože vlhkost jí je stejně po pár minutách zkrepatí a zkudrnatí. Žena, která si vlasy natáčí, je naštvaná, že jí kudrny nevydrží. Stačí si nasadit čepici nebo chvíli jít ve větru a vlhku a vlasy si zkrátka dělají, co chtějí. Právě v zimním období se projeví, zda má žena střih a účes, který odpovídá její kvalitě vlasů a jejímu životnímu stylu.

Zda nejde o účes, který vyžaduje spoustu práce. Když je ovšem střih kvalitní a délka odpovídající kvalitě vlasů, mnohé ženy sundají kulicha nebo klobouk, projedou si vlasy rukou nebo hřebenem a vypadají skvěle. Nešťastné bývají v zimě zpravidla dámy, které jsou zvyklé nosit vlasy natupírované, natáčet si je, lakovat, zkrátka vytvářet pevné účesy, ve kterých má každý vlásek pevně stanovené místo.

Naopak ženy zvyklé smotat si vlasy do culíku nebo ty, které je mají hodně krátké, často v zimě, větru či vlhku nevidí až takového nepřítele. Kadeřníci v poslední době často používají výraz přirozený rozcuch. Ženy vyššího věku ho moc rády nemají, protože si pod ním představují rozčepýřená hnízda vypadající jako by jejich majitelka právě vstala z postele nebo se vracela z bujarého večírku. Ale není se třeba bát, rozcuch může znamenat i účes z krátkých vlasů, které působí vesele, přirozeně a sluší i mnoha ženám hodně vysokého věku.

Rozcuch se říká také na pohled ledabyle sepnutému culíku. I ten mnoha dámám ve věku nad padesát sluší, i když se ho mnohé bojí. Zima nemusí být nepřítelem krásy, pokud ženy zapomenou na dobu, kdy bývalo trendem být neustále pečlivě načesané.

Doba, kdy správný účes tvořila silně nalakovaná helma vzniklá hodinovým sezením na natáčkách pod velkým sušákem, je pryč. Ženy, které to pochopily, jsou zpravidla v zimě veselé a šik. Ty, které nepochopily, zimu mnohdy tráví s větami typu: Raději ani nikam nejdu, sněží, vypadám pak nemožně. Ne, čepici si nevezmu. Víš jak vypadám, když sundám čepici?

Tak tady jsou ukázky účesů, u kterých je vysoká pravděpodobnost, že vypadají stejně v létě a suchu i v zimě a ve větru. Jde však samozřejmě především o to, zvolit takový, který co nejvíce vystihuje vlasy tak, jak vypadají nezpracované, umyté, zkrátka ve své přirozené podobě.

účesy vlasy
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%