Vánoční dělostřelec
ilustrační foto: pixabay.com

Vánoční dělostřelec

11. 12. 2018

Rodiče nám připravovali kouzelný štědrý večer se zvyky, které dodržujeme dodnes. Dárky jsme dostávali od Ježíška, a aby je unesl, mamka mu je schovávala doma. Tak jsme samozřejmě vyzvídali a máti nám sdělovala, že dostaneme určitě káblikyblikyblik, a to jsme věděli, že to budou knížky a hmpaťao byly hračky.

Já tenkrát v hračkářství viděl dělo na kapslíky a to byl můj sen. Mamce jsem řekl, aby to sdělia Ježíškovi. Doma jsem byl často sám, rodiče byli v krámě a sestry ve škole. Napadlo mě podívat se, kam že to Ježíšek dárky schovává. A hurá, ve skříni mezi prádlem jsem objevil nádherné zelené dělo! Vyndal jsem ho z krabice natáhl a naslepo vystřelil. Ale nebylo to ono, jen to cvaklo. Zvědavost, jakou asi dá ránu, mě přinutila k akci. Pomocí nožíku rybičky jsem z uzamčené pokladničky vylovil korunu a koupil krabičku kapslíků. Nemohl jsem se dočkat, až budu sám, a hned jsem vypálil první ránu. Byl jsem nadšený a i další dny provozoval dělostřelbu o sto šest. Aby nebyl cítit střelný prach, na kamna jsem vždy hodil kousek vosku.

O Štědrém večeru jsem z dárku projevil nesmírnou radost. Po vybalení z krabice jsem zjistil, že dělo je už trochu očoudlé, tak jsem ihned vystřelil. Naštěstí si nikdo ani nevšiml, že jsem použil zbytek kapslíků, které jsem měl v kapse.

 

Soutěž - Nezapomenutelné vánoce
Hodnocení:
(4.8 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%