Začalo hlasování
do ankety Český slavík

Začalo hlasování
do ankety Český slavík

3. 10. 2012

Od středečního poledne mohou lidé posílat hlasy zpěvákovi, zpěvačce a hudební skupině, kterým přejí titul Český slavík Mattoni. Vyhlášení výsledků bude součástí slavnostního galakoncertu v sobotu 24. listopadu ve Státní opeře Praha.

Svou přízeň pro interprety v hlavních kategoriích mohou lidé vyjadřovat až do půlnoci 18. listopadu. O ocenění nebudou ochuzeni ani výherci vedlejších kategorií Skokan a Objev roku a Slavíci bez hranic, odkud vzejde nejoblíbenější slovenský interpret v České republice.

Hlasující se musejí připravit i na několik novinek, jednou z nich je změna pravidel u kategorie Objev roku. Dosud byli příznivci populární hudby zvyklí, že se sem rekrutují muzikanti, kteří se v žebříčku ankety dosud neobjevili a posluchači je svými hlasy podpořili. Nyní adepty na Objev roku nominuje odborná porota složená hlavně z hudebních publicistů.

Stanoví tři nominace, mezi nimiž rozhodne svými hlasy veřejnost. Klání o přízeň v této kategorii vypukne 19. listopadu a potrvá až do přibližně poloviny přímého přenosu z vyhlášení vítězů. Moderátor hlasování ukončí přímo během vysílání a krátce na to divákům oznámí, kdo si odnese pomyslnou zlatou medaili.

Organizátoři se pro změnu pravidel rozhodli, aby kategorie Objev roku neodrážela pouze momentální popularitu a úspěch, ale také interpretův přínos pro hudební oblast a orientaci v moderních trendech. Nový systém má být tedy zárukou kvality.

Druhá novinka má za cíl nalákat ke značce Český slavík Mattoni mladší věkové skupiny. Spočívá v zavedení kategorie Hvězda internetu. Jejího vítěze určí především návštěvníci hudebních portálů, internetových diskusí a dalších virtuálních platforem. Pořadatelé si od novinky slibují překvapivá jména a interprety, jejichž jména nejsou všeobecně známá.

Na galakoncertu, který v přímém přenosu odvysílá televize Nova, budou vyhlášeni slavíci a dojde i na vítěze anket o nejoblíbenější píseň Rádia Impuls a videoklip česko-slovenské verze MTV. Moderátorské role se ujme Ondřej Brzobohatý a všichni zpěváci, zpěvačky i kapely budou pod režijním vedením Pepeho Majeského vystupovat naživo.

Hudební fanoušci mají několik možností, jak své oblíbence podpořit. Mohou například využít formulářů na stánkách TV Nova, Krásná.cz, TN.cz nebo Prásk.tv. Alternativou může být poslání SMS, použití aplikace na adrese slavikmattoni.seznam.cz nebo mobilní web na m.seznam.cz/slavik. Anketu Český slavík Mattoni naleznou zájemci i na Facebooku.

Jednoho z hlasujících čeká odměna v podobě dovolenkové plavby luxusní lodí pro dvě osoby s výmluvným názvem Po stopách karibských pirátů. Výhru poskytla cestovní kancelář Alexandria.

Anketa Český slavík letos slaví už padesáté narozeniny. Jedním z dárků pro ni může být i fakt, že patří k nejstarším popovým anketám v Evropě. Slavík se narodil v šedesátých letech jako jeden z pokusů o oživení světa populární hudby, kterou měl režim tendenci potlačovat, tehdy měl ještě přídomek Zlatý. Domovem ankety byl již zaniklý týdeník Mladý svět a duchovním otcem Ladislav Smoljak, toho času redaktor časopisu. Anketa si postupně vybudovala renomé a spojila se svou existencí určující jména českého hudebního nebe. Mezi vítěze patří namátkou Waldemar Matuška, Dalibor Janda, Dan Hůlka, Eva Pilarová, Helena Vondráčková či Hana Zagorová. Nestory ocenění ztělesňují Lucie Bílá a Karel Gott.

anketa zpěvačka zpěvák
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.