Zázvorové kapsle ocení i lidé s citlivým žaludkem
FOTO: Kitl.cz

Zázvorové kapsle ocení i lidé s citlivým žaludkem

20. 11. 2018

K posilování imunity, udržení normální hladiny tuků a cukru v krvi i k zajištění normální funkce trávicího a oběhového systému. Zázvor lidé užívají dnes a denně.

Čerstvý, formou kapslí, koření nebo třeba jako sirup na přípravu čaje. S jeho účinnými látkami pracují i lékaři. Ti nejlepší letos vyvinuli speciální zázvorové kapsle s názvem Eligin. A díky nim mohou z přínosů zázvoru těžit i lidé, jimž chuť nebo palčivost kořene brání v jeho pravidelné konzumaci.

Zdravotních přínosů, jež zázvor přináší, je bezpočet. V minulosti byl tento nenápadný kořen dokonce považován za lék na veškeré neduhy. A tradiční indické lékařství Ajurvéda jej dokonce doporučuje užívat každý den, aby se zlepšilo trávení i transport živin v těle.

Díky moderní medicíně víme, že kouzlo zázvoru se skrývá ve dvou účinných látkách – gingerolu a shogaolu. A čím více těchto látek má, tím je účinnější. Teorie je snadná. Ovšem problém nastává, pokud chceme kvalitní zázvor užívat. Ne každý kořen, který seženeme na trhu či v supermarketu, jich totiž bohužel obsahuje stejné množství. V kvalitě bývají ohromné rozdíly. Za ně může například geografický původ suroviny anebo načasování sklizně. Faktory, které běžný Čech nemá šanci kontrolovat.

Zázvor zahřejte!

Úplně bezmocní ale nejsme. Na množství účinných látek má vliv i způsob, jakým zázvor v kuchyni zpracujeme. Pokud chceme vytěžit maximum, je lepší ho tepelně zpracovat. Tím se totiž aktivují účinné látky. Přidáním vitamínu C se toto působení ještě umocní. Horký zázvorový čaj s citronem si tedy svoji popularitu vysloužil zcela právem.

Pokud si chcete dopřát opravdu kvalitní zázvor během celého období chřipek a nachlazení, sáhněte po kapslích. Kitl Eligin BIO vyvinula jablonecká firma Kitl ve spolupráci s předními českými lékaři. Jde o kapsle, které obsahují pouze výjimečně silný zázvorový prášek a právě vitamín C. Díky technologii zvané elicitace, která nahrazuje tepelné zpracování, se jim podařilo aktivovat na maximum účinné látky obsažené zázvoru.

Lidem, kteří jsou citliví na žaludek nebo jim nedělá dobře palčivá chuť zázvoru, bude vyhovovat speciální materiál, ve kterém jsou kapsle uzavřené. Takzvaný enterosolventní obal se totiž rozkládá až ve střevě. Tedy přesně tam, kde sídlí většina naší imunity. A hlavně daleko za žaludkem, který by mohl kvůli silné dávce zázvoru protestovat.

Kitl Eligin BIO koupíte na eshopu www.kitl.cz.

zdraví
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%