Medvídci - radost nejen pro děti
Foto: Marcela a Zuzana Pivcovy

Medvídci - radost nejen pro děti

18. 11. 2018

V dnešní hektické době, která před nás staví mnohé otazníky a řadu lidí spíš zneklidňuje než těší, se čas od času přece jen objeví zážitek, který vykouzlí na tváři úsměv a v duši radost.

Takovým krásným zážitkem se pro nás se sestrou stala návštěva 1. ročníku mezinárodní prodejní výstavy uměleckých a sběratelských medvídků Teddy Bear Prague, konaná o víkendu 16. - 18. 11. v sále "Na Marjánce" v Praze - Břevnově.  V sále, kde před nějakým rokem proběhla i jedna ze seniorských módních přehlídek i60.

U stánků jednotlivých autorů a vystavovatelů v jedné osobě bylo možno zhlédnout nepřeberné množství ručně šitých medvědů a medvídků různých velikostí a vzhledu, z různých materiálů, oblečených či neoblečených. Až na výjimky několika starých, nalezených či darovaných exemplářů, které byly neprodejné, se jednalo o nové medvídky, vytvořené především pro tuto výstavu. Co medvěd, to originál! Někteří dokonce začleněni do prostředí krámků - cukrárny, koloniálu, textilní galanterie, na pouťové houpačky, bicykl či do kočárku.

Návštěvníci mohli hlasovat o nejkrásnější stánek a nejkrásnějšího medvěda. Protože však by v případě stovek či snad tisíců medvídků nebylo možno vybrat jediného, mohly být do soutěže medvědů samotnými autory již před zahájením výstavy přihlášeny jen výrobky splňující kritéria určitých kategorií, např. medvěd jde na ples, klasický medvěd bez oblečení, miniaturní medvídek, medvěd Fantazie atd. Tím se výběr velmi zúžil a návštěvníci vlastně vybírali již jen z finalistů kategorií.

Součástí výstavy byl i kurz neboli workshop, jak je dnes módní říkat, "Ušij si svého medvěda". Kolem stolů seděly přihlášené účastnice různého věku a pod vedením instruktorek tvořily hlavičku, učily se technologii sešívání, vycpávání, vsazování kloubů, k dispozici měly i zapůjčené šicí pomůcky. Byla to ryze ženská záležitost. V závěru si pak každá odvezla svého medvěda domů.

V sobotu odpoledne proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků autorské soutěže a ceny autorkám přislíbila předat paní Eva Pilarová, která bydlí nedaleko v Břevnově. Tuto akci jsme však časově nezastihly.

Tato krásná výstava vzbudila rozhodně zájem mnoha návštěvníků. Proudili sem ze všech stran. Potěšující na ní bylo i to, že 20 procent z výtěžku za vstupné poputuje do Domova Sv. Karla Boromejského v Praze - Řepích.

Co dodat? Jeden z medvídků, pojmenovaný autorkou Míša, který mě nejvíc oslovil, už sedí u mě doma na pohovce a náramně si rozumí s mým 40 let starým medvídkem Bubu, o němž jsem zde kdysi vyprávěla. Inu, jak jsem napsala v úvodu - radost nejen pro děti.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%