Naučí se vytvarovat těsto do ošatek a nakonec jej upečou v peci vytopené dřevem. A pak už se jen bude s napětím čekat, až se chalupa naplní vůní čerstvého chleba.
Dagmar Vitulová, pracovnice Kosenky, úvodní informace doplňuje: „Kurzem provede a o své zkušenosti se podělí Jitka Šviráková, která peče kváskový chléb a spoustu dalších dobrot již mnoho let. Jitka má nejen mnoho zkušeností, ale i vědomostí a dokáže o kvásku a pečení chleba v naší tradici krásně a poutavě vyprávět. Než těsto vykyne, účastníci se dozvědí, jak vyrobit kvásek a jak se dál o něj starat, zásady správného kynutí, pečení a uchovávání chleba. Bude prostor pro dotazy i sdílení zkušeností.“
Na Kosence se 11. listopadu uskuteční hned dva kurzy, jeden od 9 do 14 hodin, druhý bude následovat od 14 do 19 hodin. Cena kurzu činí 600kč. V ceně jsou zahrnuty suroviny, lektorné a příspěvek na dopravu. Pro účastníky pak občerstvení - káva, čaj a vegan polévka. Domů si všichni odnesou čerstvě upečený bochník chleba, skleničku kvásku a základní recept na pšenično-žitný chléb. S sebou pohodlné oblečení, včetně zástěry. Správný pekař přece musí být od mouky!
Přihlášky je možné podávat na e-mailové adrese dagmar.vitulova@kosenka.cz. Do přihlášky je potřeba uvést, zda máte zájem o kurz dopolední či odpolední. Zájemci o kurz pečení kváskového chleba budou po odeslání přihlášky informování, zda je volné místo a do kdy a na jaký účet zaplatit zálohu.
Alena Kučerová pro portál i60