Kabáty na zimu: objemné a lehké
Ilustrační foto: pinterest.com

Kabáty na zimu: objemné a lehké

10. 11. 2018

Volné, objemné střihy a materiály, které jsou lehké a přitom hřejí. Tak by se dal jednoduše popsat současný trend zimních kabátů. Pryč je doba, kdy ženy nosily kožichy vážící několik kilogramů. Vše je nyní odlehčené, včetně kožešin.

Lehkost, pohodlí, ležérnost. To jsou slova, která současnou módu vystihují nejlépe. A je to znát i v nabídce zimních kabátů. Přesněji řečeno, nabídka je tak velká, že z ní vyplývá, že se nyní dá nosit úplně všechno. Ať si dáma vyrazí v objemném nebo naopak vypasovaném, tělo těsně obepínajícím kabátě, nikdy nebude takzvaně nemoderní. To slovo už vlastně neexistuje, nosí se prakticky všechno. Výsledkem však bývá, že některé ženy vypadají skvěle, i když mají kabát, který nosí pátým rokem, zatímco jiné si na každou sezónu koupí dva nové a pořád jim k perfektnímu nebo zajímavému vzhledu něco chybí. Právě u zimních kabátů se totiž zpravidla ukáže vkus a cit jeho majitelky, protože jde o přece jen větší investici, než je třeba nákup letního trička.

U kabátu se předpokládá, že ho budeme v zimě nosit velmi často a mnohdy i několik let. Takže zásadní ukazatel při výběru by měla být kvalita materiálu. Koupit si věc v levném řetězci, která je pomačkaná už na věšáku, avizuje do budoucna velký problém. A sice, že bude pomačkaná stále a ještě víc.

Dalším měřítkem je střih. Můžeme sice ze všech stran slyšet, že se nosí kabáty objemné a dlouhé, ale jestliže si ho koupí poněkud korpulentní dáma malé postavy, ve výsledku může vypadat jako kredenc. Přestože kypré ženy většinou myslí, že volné oblečení jejich postavu zamaskuje, opak bývá pravdou. Když mají kabát dobře střižený se zvýrazněným pasem, často pak vypadají mnohem lépe, než v takzvaném over size modelu, který naopak velmi často sluší ženám vysokým a štíhlým. Také platí, že k objemnému velkému kabátu patří úzké kalhoty, zatímco krátký vypasovaný kabátek snese ty volnější. Hlavní ale je při výběru zimního kabátu hledět i na to, zda materiál není zbytečně těžký, což se u levných modelů stává. Pamatujete na staré kožichy, které nosívaly babičky? Mnohdy to bylo, jako by na sobě člověk vláčel desetikilový batoh.

Současné kožichy jsou z takzvaných odlehčených kožešin a bývají lehké, člověk v nich má pocit jako ve svetru. Kdo si pravou kožešinu dovolit nemůže nebo je jejím odpůrcem, má letos velký výběr kabátů z kožešin umělých. Ty nyní zaplavily obchody více než tomu bylo v minulých letech. Jsou lehké, příjemné, slušivé. Ale i u nich pozor, nejlevnější modely se mohou brzy z rozkošného plyšáčka změnit ve zplihlou vytahanou věc, která kožíšek v ničem nepřipomíná.

Takže zkoušet, osahávat, všímat si váhy materiálu, toho, zda není zmačkán už v obchodě. Zimní kabát je totiž zpravidla důležitá investice, která nás může těšit řadu let nebo nám naopak viset ve skříni a vyvolávat v nás pocity: proč já si ho tehdy vlastně kupovala?

Tady je malá inspirace, jaké kabáty zpravidla nezklamou a mohou je nosit dvacetileté slečny i sedmdesátileté dámy.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%