Pozvánka na adventní návštěvu hradu Český Šternberk

Pozvánka na adventní návštěvu hradu Český Šternberk

9. 11. 2018

Pozvánka na adventní návštěvu hradu Český Šternberk

Listopad uběhne jako voda a 2. prosincem začíná adventní čas. I když návštěvní doba hradů a zámků, ovšem, že ne všech, skončila 31. října, některé památky, jak se lidově říká, jedou po celý rok.

Hrad Český Šternberk na dny začátku adventu 1. a 2. prosince jako každoročně pořádá prohlídky hradu s tématikou adventu a vánoc za první republiky, tedy v době dětství nynějšího majitele. Hrad bývá nádherně vyzdoben a vládne v něm krásná atmosféra vánoc. I já jsem byla na několika prohlídkách v minulých letech a byla jsem příjemně překvapena.

Byly to krásné celodenní výlety, prohlídka hradu spojená s obědem v Parkhotelu a potom jsem se šla spolu s manželem projít po proudu Sázavy na Poříčko a zpět. Někdy byl celý kraj lehce pocukrován prvním sněhem, jindy to zase vypadalo jako v předjaří. Tak letos uvidím, co nám to bláznivé počasí připraví. Bohužel, vzhledem k mému zdravotnímu stavu to letos proběhne bez mé účasti.

Koho osloví pozvání, neváhejte, budete příjemně překvapeni. Jen správa hradu stanovila povinnou rezervaci, formulář najdete na stránkách hradu .Je to nutné, protože o prohlídky je značný zájem.

Opustíte předvánoční shon, oddechnete si a přenesete se do dob dávno minulých, kdy panstvo nedělalo nic, jen lenošilo, kochalo se přírodou při vyjížďkách kočárem, nebo se bavilo nad šálkem něčeho lahodného s napečeným cukrovím.

Která žena by to dnes, v tomto uspěchaném světě, nebrala, zvláště pak v tento předvánoční čas. Nemám pravdu?

Děkuji kastelánce hradu Český Šternberk za poskytnutý fotografický materiál.

 

 

 

 

 Foto: mailový souhlas kastelánky hradu

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.