Novoroční poselství z královského města Kolína

Novoroční poselství z královského města Kolína

31. 12. 2018

Vážení senioři – íčkaři,

rok s rokem se už zase sešel. Ozdobili jsme stromeček, zavonělo cukroví, rozdány byly dárky, vychutnali jsme si tu kouzelnou vánoční pohodu v kruhu blízkých a je tu konec roku. A jako po staletí, právě v tento den a v určenou hodinu se sluší důstojně se rozloučít a poděkovat roku starému a za cinkotu číší naplněných dobrým, moravským mokem přivítat rok nový.

Vždyť ten starý rok byl taky kdysi nový a ten nový se, přesně za vyměřený čas, stane rokem starým. Přesně tak, jako život plyne u lidí. Oba roky však ruku v ruce budou zapsány do naší životní knihy, tak jako lidé, kteří prošli našimi životy a rádi na ně vzpomínáme, navždy zůstanou nejen v našich myslích, ale především v našich srdcích, ti ostatní prošli naším životem a nezůstane po nich ani stopa. Každému jen to, co si zaslouží...

Poděkujme roku starému za to, jaký byl, někomu přinesl lásku a jeho rodina se rozrostla o nového človíčka, jinému navždy odešel někdo blízký nebo kamarád, někdo se uzdravil, jiný onemocněl, někoho životní cesty se rozdělily, jinému zase spojily. Na světě se dějí věci, je to jistě osudové, a nedějí se jen tak pro nic, vždy mají nějaký důvod. Když se zastavíte a budete trochu rozjímat a přemýšlet, vždy najdete nějaké souvislosti.

Proto všem přeji, aby v nadcházejícím novém roce převládala životní pohoda, zdraví, aby vám sloužilo úměrně k věku, doprovázela vás láska a porozumění, a to nejen vašich blízkých. Prožívejte všechny dny naplno bez rozdílu, zda svítí slunce nebo leje, zda vám po tváři stékají slzy, či ústa máte smíchem od ucha k uchu, neboť nikdo z nás neví, který den bude naším dnem posledním v tomto pozemském putování....

Každý z nás má svůj vyměřený čas a na této zemi i své místo a hlavně, nejsme tu jediní, proto se chovejte tak, jak očekáváte, že se ostatní budou chovat k vám, i když v této době se slušnost a vstřícnost citelně vytrácí ze vztahů mezi lidmi. Vždyť se slušností, úsměvem a vstřícností jde vše tak nějak líp. Je nejvyšší čas přispět ke zlepšení, vždyť ve vašich životech budou pokračovat vaše děti a my jim přeci přejeme nejen lepší svět, který už konečně někdo musí s úsměvem na rtech, slušností a vstřícností začít napravovat.

Pro vás, kteří máte za sebou těžký rok, ale i pro všechny ostatní přináším poselství pro následující rok i pro roky příští:

Chraňte si to, co máte, zapomeňte na vše, co vás ranilo, pokuste se odpustit všem, co vás zklamali. Bojujte za to, po čem toužíte, a hlavně a především, milujte ty, kteří milují a mají rádi vás. Chraňte a milujte svoji zemi, mnohdy těžce zkoušenou, je to domov  Čechů a Moravanů. Nezapomeňte, že nikdy během života není pozdě začít něco nového. Vždyť život je tak krásný v každém věku, život není na zkoušku, pokus máme jen jeden, tak ho žijte naplno, jak to jen jde. Plňte si i své sny, neboť i ty jsou součástí života každého z nás a náš život obohacují.

Žijte svůj život tak, abyste, až nadejde ten den poslední, mohli říci, že jste nežili nadarmo a že to stálo za to......

 

                                       Pohodový rok plný zdraví,pohody a lásky všem lidem dobré vůle ...

 

Upřimné poděkování a to: paní Jitce Netopilové a Alence Prausové za jejich fota (Jitka - noční Kolín, Alenka šestice snímků vánočního náměstí v Kolíně).

Všechny fotky ruku v ruce na vás dýchnou krásnou vánoční atmosférou z mého rodného města a tím tak neodmyslitelně doprovodí moje novoroční poselství z královského města Kolína.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%